Bloc de 11 etaje, langa casa lui TUDOR ARGHEZI din Martisor

Un proiect imobiliar care prevede construirea unui bloc de 11 etaje langa Casa Memoriala “TUDOR ARGHEZI” din strada Martisor a primit aviz favorabil din partea Directiei de Cultura a Capitalei si urmeaza sa fie discutat si de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Proiectul a starnit nemultumirea fiicei poetului, Mitzura Arghezi, care vrea sa retraga donatia facuta statului roman de tatal sau. Este vorba despre casa si livada de pe strada Martisor din Bucuresti, in care TUDOR ARGHEZI a trait si a scris.

Inainte sa se stinga din viata, TUDOR ARGHEZI a donat statului roman doua hectare de livada cu visini si ciresi, dar si casa in care a locuit. Muzeul este acum unul dintre cele mai vizitate din Romania.

Citeste si: Zilele Strazii Martisor, serbate la acest sfarsit de saptamana in Capitala

Fiica poetului ameninta ca, daca cele doua blocuri vor fi construite, isi va exercita dreptul de a cere inapoi casa si gradina.

„Retrag donatia. Tata a donat nu asa, in vant, ci sa se faca ceva stabil si frumos”, a declarat Mitzura Arghezi. Fiica poetului spune ca a incercat sa vorbeasca despre acest proiect si cu Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Sursa foto: blogdebucuresti.ro