Blockchain va înlocui, în câțiva ani, tehnologia existentă

JP Morgan CIO, Lori Beer, a declarat, la o conferință de presă de la Buenos Aires, că blockchain va “înlocui tehnologia existentă” în câțiva ani. “Vom vedea o utilizare mai mare și mai largă a blockchain-ului […] În câțiva ani blockchain va înlocui tehnologia existentă, astăzi aceasta coexistând doar cu cea actuală”, a spus Beer.

Beer a explicat companiei Cripto247 că JP Morgan utilizează tehnologia blockchain pentru a “simplifica procesul de plată și pentru a stoca informațiile clienților referitoare la politica KYC (Know Your Customer)”. Ea a adăugat că tehnologia blockchain contribuie la prevenirea spălării banilor. Beer a explicat în continuare utilizarea tehnologiei blockchain de către bancă:

“În prezent, urmăm multe căi. Am inventat un blockchain cu un cod deschis bazat pe Ethereum. Actuala tehnologie blockchain nu a rezolvat încă probleme cu intimitatea și scalabilitatea de care aveam nevoie. Suntem conectați la Hyperledger și Enterprise Ethereum Alliance. Aplicarea acestei tehnologii în afaceri este mai importantă pentru noi decât tehnologia în sine. Căutăm nu numai reducerea costurilor, ci și oportunitățile de a dezvolta noi produse. “

Citește și: BINANCE, UNUL DINTRE CELE MAI MARI EXCHANGE-URI DE CRYPTO MONEDE, LANSEAZĂ UN INCUBATOR DE AFACERI

Beer a fost, de asemenea, întrebat despre poziția JP Morgan privind cumpărarea de crypto monede. Ea a explicat că banca susține doar ceea ce este reglementat și are specialiști care “evaluează ce se întâmplă” cu monedele virtuale. Când a fost întrebat despre poziția instituțională privind ofertele inițiale de monede (ICO), Beer a preferat să nu răspundă.

La începutul lui august, Cointelegraph a raportat că CEO-ul JP Morgan Chase, Jamie Dimon, a fost optimist în privința blockchain-ului. “JPMorgan testează tehnologia blockchain și o va folosi pentru o mulțime de lucruri”, a spus el.

În luna mai, JP Morgan Chase a depus un brevet pentru o rețea de plăți peer-to-peer de tip blockchain care ar putea fi utilizată pentru decontări intra- și interbancare. Cererea de brevet propune utilizarea unui registru distribuit pentru procesarea plăților în timp real, fără a trebui să se bazeze pe o terță parte de încredere pentru a deține adevărata “copie de aur” a pistei de audit.