Blocuri reabilitate si drumuri asfaltate? Nici vorba! Primaria PSD din Sectorul 6 isi face televiziune din bani publici!

Primaria Sectorului 6 isi face televiziune on-line. Din bani publici cum altfel! Cam asta crede primarul PSD Gabriel Mutu ca reprezinta o urgenta pentru cetatenii din sectorul pe care il pastoreste. La ceva mai bine de un an de la preluarea mandatului de edil al celui mai mare sector din Capitala, Gabriel Mutu are in dreptul capitolului realizari un mare zero. Toate promisiunile acestui edil, aflat permanent la ordinele investitorilor de un caracter indoielnic din campania sa electorala, au ramas la stadiul de vorbe goale.

Nici vorba de blocuri reabilitate, traficul este, in continuare, infernal, locurile de parcare sunt la fel de putine si totodata insuficiente, insa domnului Gabriel Mutu ii trebuie, precum chelului tichie de margaritar, televiziune on-line. Deunazi, jurnalistii de la Vice.com scriau despre acest proiect al Primariei Sectorului 6 care urmeaza sa inghita sume uriase de la bugetul institutiei.

Primarul Gabriel Mutu nici macar nu este original in conditiile in care unul dintre predecesorii sai, mai precis Cristian Poteras, a avut aceeasi idee prin 2011, atunci cand fostul edil, aflat acum la racoare, obtinuse de la CNA chiar si licenta pentru 6TV.

Mai trist este si faptul ca pentru realizarea acestei noi gauri negre in bugetul local este nevoie si de acordul (votul) consilierilor PMP, USR si PNL pentru ca in Consiliul Local al Sectorului 6, coalitia PSD+ ALDE nu reuseste sa intruneasca o majoritate. Iar reprezentatii opozitiei, loviti de amnezie si de comoditate, asista ingaduitori la aceasta noua tentativa de jaf pe bani publici!

Nu stim daca cetatenii din Sectorul 6 chiar au nevoie de o televiziune on-line care sa inghita peste 1,3 milioane de lei in doar sase luni dar este cert ca primarului PSD Gabriel Mutu cam duce lipsa de laudatori si resimte nevoia acuta de a fi ridicat in slavi. La fel cum banuim ca doamna Gabriela Firea nu este, la randul sau, straina de acest proiect, mai ales primarul general are in spate o cariera in mass media nu-i asa?

Revenind la proiectul in sine trebuie spus ca maine (n.red. joi 29 iunie 2017 ) pe ordinea de zi, la punctul numarul 14, se arata negru pe alb urmatoarele: „Proiect de hotarare privind aprobarea derularii si finantarii in anul 2017 a proiectului Televiziune on-line a Sectorului 6. Scoala de televiziune – desfasurat de Centrul Cultural European Sector 6.”

Scopul declarat al acestui proiect este „promovarea cetatenilor Sectorului 6 ca principali protagonisti ai programelor si formarea de prezentatori, editori, reporteri si cameramani din randul acestora”. Mai precis a tinerilor din liceele aflate pe raza sectorului 6 care sunt prinse in acest proiect care va primi, din abundenta, bani publici.

Suntem convinsi ca Gabriel Mutu si Gabriela Firea impreuna cu ceilalti primari PSD din Capitala sunt ingroziti la gandul ca generatia de cantareti de osanale de la Antena 3 si Romania TV  este pe duca! Iar acest proiect pe bani publici are si scopul de aduce o infuzie de sange tanar printre cei care pupa dosuri de social democrati in prime time si nu numai! Iar Sectorul 6, gratie bugetului anual de aproximativ 200 de milioane de euro, este locul potrivit pentru scolirea unor zvonaci micuti si trompete mititele care sa propovaduiasca invataturile in numele trandafirilor rosii! Sau poate domnul Gabriel Mutu vrea sa creeze o noua generatie de jurnalisti aserviti care sa le dea o replica pe masura ziaristilor de la Rise Project si nu numai care dau pe fata matrapazlacurile si combinatiile din Sectorul 6! Va puteti imagina cum o sa fie ridicati in slavi si ce sezuturi albe o sa aiba, in scurt timp, personaje precum Ion Cornel Petrut sau Ilie Potecaru, papusarii care il ghidoneaza pe primarul Gabriel Mutu?

Si o ultima intrebare pentru cetatenii din Sectorul 6. Credeti ca o televiziune on-line va suplini absenta reabilitarii blocurilor sau a unei infrastructuri decente in cartierele Drumul Taberei, Militari si Giulesti?

REACTIE (miercuri 14.00): Primarul Gabriel Mutu bate in retragere! Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, va solicita joi, 29 iunie 2017, consilierilor locali scoaterea de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Sector 6 a proiectului “Televiziune online in comunitatea noastra” si prelungirea cu inca 30 de zile a perioadei de dezbatere publica, se arata intr-un comunicat emis de Primaria sector 6.

“Un astfel de proiect necesita dezbateri ample pentru o mai buna intelegere a beneficiilor pe care le va aduce locuitorilor Sectorului 6. In cadrul dezbaterilor pe care Primaria le va initia cu reprezentantii media, cu organizatiile societatii civile si locuitorii sectorului, proiectul va fi prezentat in detaliu si va putea fi imbunatatit cu propunerile prezentate”, potrivit sursei citate.  
   
“Am considerat necesara o perioada mai lunga de dezbatere publica a acestui proiect care are un unic beneficiar: cetateanul Sectorului 6. Tinerii vor avea sansa sa invete gratuit o meserie si sa ofere online emisiuni de interes pentru comunitate. Programele difuzate vor avea exclusiv caracter educativ, social, de divertisment si utilitar. Invit si pe aceasta cale pe toti cei interesati, in special jurnalistii, sa participe la aceste dezbateri si sa isi aduca aportul, ca voluntari, la acest proiect”, a declarat Gabriel Mutu. 

Sursa foto: psnews.ro