Bloomberg și Michael Novogratz au lansat un indice pentru crypto monede

Bloomberg a lansat un indice pentru crypto monede în colaborare cu Galaxy Digital Capital Management, o bancă comercială cu active digitale, condusă de miliardarul Michael Novogratz.

Indicele Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) cu pondere în capitalizare va urmări “performanța porțiunii celei mai mari și mai lichide a pieței de crypto monede”, în mod special pentru bitcoin, ethereum, ethereum clasic, monero, XRP, zcash, EOS, litecoin și dash.

Companiile au afirmat într-o declarație că indicele utilizează o “metodologie și date bazate pe reguli” derivate din surse pe care ambele companii le-au examinat, deși nu au dezvăluit detalii suplimentare.

Citește și: MICHAEL NOVOGRATZ, FOST DIRECTOR PE WALL STREET, SARE ÎN SPRIJINUL MĂRCII BITCOIN (BTC)

“Afacerea este în mișcare”, a spus Novogratz despre parteneriat pe Twitter. “Aceasta este o piesă importantă a arhitecturii pe care conturile instituționale trebuie să le trateze ca o nouă clasă de active”.

Bloomberg operează și alți indicatori financiari tradiționali, inclusiv indici pentru indicele veniturilor fixe, strategie, mărfuri și monedele internaționale de top.

“Indicele vine cu o abordare riguroasă a indexării construcțiilor la crypto monede și va oferi investitorilor un punct de referință transparent pentru a măsura performanța pieței mai extinse”, a declarat Alan Campbell, managerul de produse globale al Indiciilor Bloomberg.