Blue Air este la pământ. Cât mai au de așteptat românii care și-au anulat biletele și trebuie să primească banii înapoi

Blue Air a intrat luni în procedurile de prevenire a insolvenţei în aşteptarea ajutorului de stat solicitat Guvernului încă de la începutul pandemiei de coronavirus. Compania aeriană are deja de returnat celor care şi-au rezervat bilete peste 20 de milioane de euro.

„Biletele anulate sunt 20 de milioane de euro, nu avem de unde să îi rambursăm. Nu e că nu vrem. Şi asta e situaţia la toate liniile aeriene, nu suntem singurii. E o problemă masivă în industrie. Noi aşteptăm ajutorul de stat şi atunci vom putea plăti, dar până atunci nu avem cum”, a declarat Oana Petrescu, Director general Blue Air, pentru jurnaliștii de la Libertatea.

Împrumutul de la Guvernul României aprobat de Comisia Europeană pentru a fi acordat Blue Air, în valoare de peste 65 de milioane de euro, nu a ajuns încă în conturile Blue Air. În plus, veniturile companiei aeriene au scăzut substanțial pentru că de la mijlocul lunii martie până în 1 iulie Blue Air a operat doar câteva zeci de zboruri charter.

„Din păcate, cu returnarea banilor durează, noi am estimat că în jur de 10 săptămâni, fiindcă trei luni noi nu am încasat nimic. Pur şi simplu nu avem de unde! Şi atunci, când vom avea surplus faţă de cât costă să zburăm, începem să plătim”, a mai adăugat Oana Petrescu pentru sursa citată.

Sursa foto: facebook