BMW a lansat primul metrou. GALERIE FOTO

Dupa ce si-au acoperit aproape integral gama de masini, lipsindu-le doar un VAN, cei de la BMW s-a apucat de garnituri pentru sistemul de metrou.

Astfel, cunoscutul producator german de automobile a lansat primul sau metrou, care va circula in Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, potrivit incont.ro. Partea mecanica este fabricata de Siemens.

Pana in 2017, cele doua companii vor utila complet metroul din capitala Malaeziei cu 58 de garnituri.

Metroul a fost desenat pe inerior si exterior de Designworks BMW SUA. Ca la masinile BMW, luminile din interior sunt toate LED-uri. Pentru lumina ambientala, care da o atmosfera aparte, s-au montat leduri sub randurile de scaune. Tot ce se afla pe dedesubt este marca Siemens.

Citeste si: Metrorex a renuntat la contractul pentru spatiile publicitare de la metrou cu firma sindicatelor

Cele 58 de trenuri pana in 2017 vor sosi o data la 3,5 minute in statii. Din cele 1.200 de locuri cate are un tren, sase zone speciale din fiecare vagon sunt pentru persoanele cu dizabilitati. BMW si Siemens au reusit sa foloseasca 95 la suta materiale reciclabile dupa durata de operare de 30 de ani.

In Kuala Lumpur traiesc patru milioane de oameni. Metroul din Kuala Lumpur este unul din cele mai aglomerate sisteme de transport din lume.

Sursa foto: autovelo.ro, incont.ro