BNR: Nu exista MOTIVE de INGRIJORARE in ceea ce priveste BANCILE ROMANESTI cu CAPITAL GRECESC

Purtatorul de cuvant al BNR, DAN SUCIU, a declarat luni seara, ca nu exista motive de ingrijorare pentru persoanele care au conturi la bancile romanesti cu capital grecesc, si cel mai bine ar fi sa-si pastreze banii aici, pentru a nu pierde dobanda.

”Da, suntem cu ochii pe aceste banci. Suntem prudenti, nu suntem ingriorati, dar suntem prudenti pentru ca nu stim incotro se indreapta aceasta criaza. Bancile romanesti cu capital grecesc nu sunt semne de ingrijorare, tocmai ca am monitorizat din timp ceea ce se intampla. Nu e neaparat o surpriza, discutiile sunt de mai mult timp si am avut timp sa pregatim un scenariu.

CITESTE SI: BANCILE GRECESTI raman INCHISE pana MIERCUR

BNR nu vrea sa linisteasca de dragul de a linisti. Linisteste atunci cand are argumente. Ceea ce spunem este ceea se se intampla. Nu am avut decat o colaborare excelenta cu aceste banci. Mai mult, i-as sfatui pe cei care au bani acolo si vor sa ii mute, ca nu are sens sa piarda si dobanda. Nu e niciun semn de ingrijorare in privinta bancilor”, a declarat Suciu intr-o interventie telefonica la B1 TV.

In ceea ce priveste calendarul de adoptare a monedei euro in Romania, purtatorul de cuvant al BNR, a afirmat ca 2019 este o data fezabila, dar care devine din ce in ce mai complicata tocmai din cauza crizei prin care trece poporul elen.

CITESTE SI: GRECIA: LIDERII ZONEI EURO se reunesc, marti, la BRUXELLES 

Suciu a precizat ca in cazul Bancii Comerciale fost vorba de o verificare, si nu de o ancheta.

Sursa foto www.economica.net