BOGDAN AURESCU: Doi cetateni ROMANI RAPITI in Nigeria au fost ELIBERATI dupa opt zile

BOGDAN AURESCU, MINISTRU DE EXTERNE, VIZITA DE LUCRU, BUDAPESTA, INVITATIE, OMOLOG UNGAR, PETER SZIJJARTO, PROBLEME MINORITATI, SITUATIE, UCRAINA, COOPERARE, NATO

Ministrul de Externe, BOGDAN AURESCU, a declarat, vineri, ca doi cetateni ROMANI care au fost RAPITI in Nigeria pe 20 ianuarie au fost ELIBERATI pe 28 ianuarie, fara a se plati nicio recompensa.

Seful diplomatiei a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca doi cetateni ROMANI au fost RAPITI si sechestrati in Nigeria de catre o grupare infractionala.

Cei doi romani se aflau la munca in aceasta tara.

Citeste si: Romanii rapiti in India au fost eliberati, informeaza MAE

Ministrul de Externe a spus ca nu poate da detalii despre datele personale ale celor RAPITI, din ratiuni de protectie.

“Dupa verificarea operativa a informatiei din mai multe surse si dupa confirmarea faptului ca e vorba de cetateni romani. (…) In calitate de ministru al Afacerilor Externe am activat imediat celula de criza a MAE”, a declarat BOGDAN AURESCU, citat de Mediafax.

“Dupa ce am eliminat suspiciunea initiala, care a fost cea mai serioasa si anume ca ar fi fost vorba despre gruparea islamist radicala Boko Haram, am eliminat aceasta ipoteza din analiza noastra, fiind vorba de o grupare criminala, care avea ca obiectiv principal obtinerea de rascumparari pentru eliberare”, a mai spus ministrul de Externe.

Citeste si: Instanta suprema decide rejudecarea dosarului lui Omar Hayssam in care s-a stabilit contopirea pedepselor

Acesta a precizat ca cei doi romani au fost eliberati pe 28 ianuarie.

Intrebat daca s-a oferit vreo recompensa, Aurescu a declarat: “Statul roman nu a platit nicio recompensa in acest caz”.

Sursa foto: caleaeuropeana.ro