BOGDAN AURESCU: Este nevoie de reluarea formatului 5+2 pentru REZOLVAREA CONFLICTULUI TRANSNISTREAN

 Ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, s-a intalnit miercuri cu omologul sau moldovean, NATALIA GHERMAN, la Chisinau. Alaturi de discutiile despre parcursul european al Republicii Moldova si despre proiectele bilaterale, cei doi oficiali au analizat, miercuri, situatia din Ucraina si evolutiile in ceea ce priveste conflictul transnistrean, relateaza Televiziunea Romana.

”Reiterez SPRIJINUL ROMANIEI pentru o SOLUTIONARE POLITICA a DOSARULUI TRANSNISTREAN, cu respectarea integritatii teritoriale a Republicii Moldova in frontierele sale recunoscute international. Este NEVOIE de o RELUARE GRABNICA A SISTEMULUI 5+2 (n.r. denumirea aceasta vine de la formatul folosit la negocierea conflictului transnistrean dintre Chisinau si Tiraspol – 2, mediat de OSCE, Ucraina, Rusia, Romania si SUA – 5). Este deja mai mult de un an de cand acest format nu s-a mai intrunit. Este nevoie de o angajare constructiva a tuturor participantilor la acest proces si retinerea de la orice fel de actiuni unilaterale”, a declarat Bogdan Aurescu, la Chisinau, in urma intrevederii cu omologul sau moldovean.

Situatia din Ucraina a fost un alt subiect pe agenda intalnirii celor doi ministri. Bogdan Aurescu a anuntat in acest context ca urmeaza sa aiba loc o TRILATERALA ROMANIA-REPUBLICA MOLDOVA-UCRAINA, la nivel de ministri de Externe, pentru a analiza situatia regionala “destul de complicata”.

 *sursa foto: gettyimages