DECRETELE privind numirea ministri BOGDAN AURESCU si HEGEDUS CSILLA au fost PUBLICATE in Monitorul Oficial

Premierul VICTOR PONTA a revenit asupra nominalizarii lui MIHNEA MOTOC ca ministru la Externe si l-a propus pentru aceasta functie pe BOGDAN AURESCU, secretar de stat in minister.

UPDATE 18.12: DECRETELE prin care BOGDAN AURESCU este numit in functia de ministru de Externe si HEGEDUS CSILLA devine ministru al Culturii si vicepremier au fost PUBLICATE luni in Monitorul Oficial.

UPDATE 16.23: Presedintele TRAIAN BASESCU a semnat, luni, decretul prin care se ia act de demisia lui TEODOR MELESCANU din functia de ministru al Afacerilor Externe si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului, potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: Basescu ii cere lui Ponta sa contrasemneze revocarea din functia de ambasador a lui Motoc pentru a fi numit la MAE

De asemenea, presedintele TRAIAN BASESCU a semnat decretul de numire a lui BOGDAN AURESCU in functia de ministru al Afacerilor Externe.

Bogdan Aurescu si Csilla Hegedus, cea care va ocupa postul de ministru al Culturii, vor depune juramantul luni la ora 19.00 la Palatul Cotroceni. 

Citeste si: Basescu a semnat decretele de numire in functie a ministrilor Mihnea Motoc si Hegedus Csilla la Externe si Cultura

Martea trecuta, dupa demisia lui TEODOR MELESCANU de la sefia MAE, pentru functia de ministru de Externe fost propus ambasadorul Romaniei la UE, MIHNEA MOTOC. Presedintele TRAIAN BASESCU a semnat in aceeasi zi decretul de numire in functie. Miercuri, seful statului a explicat ca, pentru a se evita o situatie de incompatibilitate, este necesara demisia lui MIHNEA MOTOC din corpul diplomatic si revocarea din functia de ambasador inainte de numirea in fruntea MAE.