BOGDAN AURESCU, REACTIE la AMENINTARILE RUSIEI: Este INADMISIBIL

Ministrul roman de externe, BOGDAN AURESCU, si-a exprimat sambata seara, intr-o postare pe Twitter, deplina solidaritate cu Danemarca in contextul afirmatiilor ambasadorului rus la Copenhaga privind consecintele unei eventuale participari a statului scandinav la sistemul antiracheta al NATO, si a subliniat ca amenintarea de a utiliza forta impotriva unui stat NATO este INADMISIBILA.

Astfel,BOGDAN  AURESCU mentioneaza ca este total de acord cu ministrul de externe danez, exprimandu-si “deplina solidaritate cu Danemarca, in calitate de aliat NATO al Romaniei, in chestiunea declaratiei ruse privind apararea antiracheta”.

“Amenintarea de a utiliza forta impotriva unui stat NATO este inadmisibila. Sistemul de aparare antiracheta este numai pentru autoaparare, asa cum este definita de Carta ONU, si nu are nimic de a face cu Rusia”, a mai precizat seful diplomatiei romane.

Ambasadorul Rusiei in Danemarca a avertizat sambata statul scandinav sa nu se alature sistemului antiracheta al SUA si NATO, pe care Moscova il considera o amenintare, relateaza DPA.

Citeste si: AMENINTARE DURA din partea RUSIEI: Toate tarile participante la SISTEMUL ANTIRACHETA vor fi TINTE

“Nu cred ca danezii sunt pe deplin constienti de consecintele alaturarii Danemarcei la sistemul antiracheta condus de americani”, a apreciat Mihail Vanin intr-un articol de opinie publicat de cotidianul Jyllands-Posten.

“Daca se va intampla acest lucru, navele daneze vor deveni tinte pentru rachetele nucleare rusesti”, a adaugat el.

“Danemarca ar deveni parte a amenintarii impotriva Rusiei, ar fi mai putin pasnica si relatiile cu Rusia ar fi afectate”, a adaugat Vanin.

Ministrul danez de externe, Martin Lidegaard, a spus ca remarcile au fost “inacceptabile”, adaugand ca “Rusia stie foarte bine ca scutul antiracheta al NATO este defensiv si nu este indreptat impotriva sa”.

Citeste si: RUSIA s-a dezlantuit la adresa REPUBLICII MOLDOVA: A luat-o pe urmele UCRAINEI

“Suntem in dezacord in multe puncte cu Rusia, dar este important ca situatia sa nu escaladeze”, a declarat Lidegaard pentru Jyllands-Posten.

Danemarca a anuntat in august ca intentioneaza sa echipeze una dintre fregatele sale cu un radar pentru a participa la sistemul antiracheta.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro