BOGDAN AURESCU: ROMANIA sprijina “racordarea fizica” a R. MOLDOVA la EUROPA

BOGDAN AURESCU, ministrul roman de Externe, a declarat, intr-un interviu acordat timpul.md, ca ROMANIA este pregatita sa ofere tot sprijinul REPUBLICII MOLDOVA pentru apropierea de UE, dar ca rezultatele depind de nivelul de angajament al Chisinaului. Seful diplomatie romane a subliniat ca Bucurestiul sustine parcursul spre UE al Chisinaului si “RACORDAREA FIZICA” a statului vecin la EUROPA, dar acestea depind de “angajamentul Chisinaului”  si de actiuni practice, consecvente si “fara echivoc”.

“Astfel, pentru noi liniile principale de actiune raman neschimbate, asa cum am menționat si anterior: sustinerea parcursului european al REPUBLICII MOLDOVA, racordarea fizica a statului vecin la Europa, sprijinirea reformelor democratice si intarirea statului de drept. Suntem pregatiți sa oferim intreg sprijinul necesar pe toate aceste mari direcții, care raspund in cel mai inalt grad asteptarilor cetațenilor Republicii Moldova”, a spus BOGDAN AURESCU.

CITESTE SI: BOGDAN AURESCU: Uniunea Europeana nu isi permite sa faca pasi inapoi 

„Ceea ce dorim sa vedem – si ma refer aici la UNIUNEA EUROPEANA (UE), inclusiv ROMANIA – sunt actiuni practice, consecvente, care sa demonstreze fara echivoc vointa politica de asumare a cursului european, de implementare a reformelor, de transformare in sens democratic a Republicii Moldova, de consolidare a cooperarii cu Romania, in toate domeniile”, a explicat BOGDAN AURESCU. 

Ministrul MAE a dezvaluit si ca UNIUNEA EUROPEANA (UE) nu isi poate permite sa faca pasi inapoi in relatia cu partenerii estici. “Trebuie sa ramanem credibili fata de partenerii nostri, cu atat mai mult fata de cei care demonstreaza constant vointa si capacitatea de avansare pe calea europeana, acum cum este si REPUBLICA MOLDOVA”, a concluzionat BOGDAN AURESCU.

CITESTE SI: BOGDAN AURESCU: Votul se desfasoara normal in sectiile din REPUBLICA MOLDOVA 

Sursa foto: realitatea.net