BOGDAN AURESCU: Romania va continua sa acorde ASISTENTA PALESTINEI pentru DEZVOLTARE

Romania va continua sa acorde PALESTINEI ASISTENTA pentru DEZVOLTARE si in 2015, l-a informat ministrul roman de externe, BOGDAN AURESCU, pe omologul sau palestinian, Riad al-Malki, in cadrul unei intrevederi bilaterale ce a avut loc, luni, in Barcelona, potrivit unui comunicat de presa al MAE.

“Cei doi demnitari au trecut in revista stadiul relatiilor bilaterale, cu accent pe dialogul politic si implementarea proiectelor de cooperare convenite cu ocazia celei de-a doua sesiuni a Comitetului interguvernamental romano-palestinian, desfasurata in februarie 2014”, se spune in comunicat.

A fost salutata programarea demararii, in ultima decada a lunii aprilie 2015, a primului proiect de cooperare prevazut in cadrul Planului de actiune pentru aplicarea Protocolului de cooperare bilaterala in domeniul agriculturii.

Citeste si: MAE a emis o ATENTIONARE DE CALATORIE pentru romanii care vor sa plece in ISRAEL si TERITORIILE PALESTINIENE

“De asemenea, ministrul roman a aratat ca sprijina organizarea, cat mai curand posibil a primei reuniuni a Consiliului Oamenilor de Afaceri Romani si Palestinieni si a primului forum economic romano-palestinian, ca un prim pas pe calea dezvoltarii relatiilor comerciale si economice bilaterale. Au fost discutate si proiectele de asistenta a Romaniei in domeniul consular. De asemenea, partea romana a subliniat si necesitatea dezvoltarii cooperarii bilaterale la nivel parlamentar”, se mai arata in comunicat.

Interlocutorii au avut si un schimb de vederi asupra problematicii regionale aflate pe agenda comunitatii internationale, in special asupra conflictului israeliano-palestinian si a perspectivelor procesului de pace, dar si a situatiei din Siria in contextul actiunilor gruparii teroriste auto-intitulate “Statul Islamic”.

Citeste si: TITUS CORLATEAN, in vizita in Israel

In acest cadru, BOGDAN AURESCU a exprimat ingrijorare pentru situatia refugiatilor palestinieni din tabara de la Yarmouk, din Siria, omologul palestinian prezentand situatia de pe teren.

Ministrul roman l-a invitat pe omologul palestinian la Bucuresti, invitatie acceptata de acesta si s-a convenit organizarea, in acest an, a unei noi reuniuni a Comitetului interguvernamental romano-palestinian.

Intrevederea ministrului BOGDAN AURESCU cu omologul palestinian, Riad al-Malki, a avut loc in contextul participarii la Reuniunea ministeriala a UE cu statele partenere din Vecinatatea Sudica, la Barcelona.

Sursa foto: mae.ro