BOGDAN AURESCU s-a intalnit cu presedintele Parlamentului Israelian. Despre ce au discutat

Ministrul de Externe, BOGDAN AURESCU, si presedintele Parlamentului israelian, Yuli-Yoel Edelstein, au evocat nivelul excelent al relatiilor bilaterale, in cadrul vizitei oficialului israelian in Romania.

“Ambii demnitari au evocat rezultatele substantiale ale reuniunilor inter-guvernamentale romano-israeliene desfasurate pana in prezent, exprimand intreaga disponibilitate pentru continuarea dinamicii pozitive actuale a relatiei bilaterale.Totodata, cei doi demnitari au manifestat interes pentru intensificarea dialogului bilateral dintre Parlamentul Romaniei si Knesset-ul israelian”, arata MAE intr-un comunicat.

AURESCU a mai spus ca Romania este pregatita sa preia importanta responsabilitate ce ii revine prin asumarea, din 2016, a presedintiei Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului. Totodata, acesta a multumit Israelului pentru sprijinul pe care il acorda Romaniei in indeplinirea mandatului.

“Cei doi oficiali au abordat aspecte privind evolutiile din Orientul Mijlociu, cu accent pe perspectivele Procesului de Pace din Orientul Mijlociu si dosarului sirian. BOGDAN AURESCU a prezentat proiectul romano-spaniol al Curtii Internationale impotriva Terorismului, primit cu interes de interlocutor”, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: caleaeuropeana