BOGDAN AURESCU saluta ACORDUL la care s-a ajuns in privinta GRECIEI

Ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, a salutat, luni, ACORDUL la care s-a ajuns in privinta GRECIEI, pe care il considera o dovada ca Uniunea Europeana (UE) are capacitatea de a gasi in situatii de criza solutii pentru cele mai complicate probleme.

“Iata, chiar in timpul acestei prezentari, deja primele informatii vin de la reuniunea Eurogrupului, deja s-a ajuns la un acord cu privire la un nou program de asistenta financiara pentru Grecia si nu pot decat sa salut, in numele Ministerului roman de Externe, al Guvernului Romaniei, aceasta solutie care arata faptul ca Uniunea Europeana are capacitatea de a gasi in situatii de criza solutii pentru cele mai complicate probleme”, a declarat Aurescu in cadrul unei conferinte de presa sustinuta alaturi de ambasadorul Marelui Ducat de Luxemburg in Romania, Christian Biever, cu prilejul lansarii presedintiei luxemburgheze a Consiliului Uniunii Europene.

CITESTE SI: ALEXIS TSIPRAS: Am purtat o BATALIE DURA pentru un acord care permite RECUPERAREA GRECIEI 

Seful diplomatiei romane a amintit ca, in toata perioada crizei grecesti, Bucurestiul a sperat ca va fi gasita o solutie favorabila pentru viitorul acestei tari. “ROMANIA a exprimat in toata aceasta perioada speranta ca vor fi gasite de comun acord solutii care sa insemne ‘da’ pentru viitorul european al GRECIEI. Am considerat intotdeauna ca forta proiectului european rezida in capacitatea de a gasi solutii comune in situatii de criza”, a adaugat ministrul BOGDAN AURESCU.

Liderii ZONEI EURO au ajuns luni in unanimitate la un acord cu privire la Grecia referitor la un nou program de asistenta financiara de la creditorii internationali (Comisia Europeana, FMI si Banca Centrala Europeana), al treilea de acest fel in ultimii cinci ani, a anuntat pe Twitter presedintele Consiliului European, DONALD TUSK, informeaza DPA.

CITESTE SI: ACORD pentru SALVAREA GRECIEI. Negocierile MARATON s-au incheiat. UPDATE 

“Summitul zonei euro a ajuns in unanimitate la un acord. Totul este pregatit pentru activarea Mecanismului European de Stabilitate (ESM) pentru Grecia, cu reforme serioase si sprijin financiar”, a scris Tusk pe contul sau de Twitter.

Sursa foto: realitatea