BOGDAN AURESCU: Votul se desfasoara normal in sectiile din REPUBLICA MOLDOVA

Procesul de votare se desfasoara normal in sectiile de vot organizate in Republica Moldova, a afirmat secretarul de stat in MAE Bogdan Aurescu, prezent duminica la Chisinau pentru a supraveghea conditiile in care se desfasoara scrutinul prezidential.

“Mi-am exercitat dreptul la vot pentru alegerea presedintelui Romaniei in jurul orei 9,00, la sectia amenajata in cadrul Ambasadei Romaniei la Chisinau. Am putut constata in mod nemijlocit ca procesul de votare se desfasoara normal, fara incidente, aceasta fiind situatia si in celelalte 20 de sectii din R. Moldova, unde totul se desfasoara in parametri normali. Totul a decurs bine, nu lipseste niciunul dintre membrii birourilor sectiilor de votare din R. Moldova”, a declarat Bogdan Aurescu, citat intr-un comunicat al MAE remis presei.

Secretarul de stat in MAE a adaugat ca a discutat cu cetatenii romani alaturi de care a stat la coada pentru a vota la Ambasada Romaniei de la Chisinau si ca “acestia erau multumiti de modul in care decurge procesul de votare”.

CITESTE SI: Ministrul de EXTERNE traieste pe alta planeta: Functionarea votului la PARIS este IREPROSABILA! 

“Atmosfera aici, la Chisinau, este calma si impregnata de un spirit de sarbatoare, specific evenimentelor importante, cu semnificatie deosebita, oamenii sunt veseli, glumesc, atmosfera este destinsa. (…) Urmare masurilor dispuse de MAE, constat ca, prin raportare la prezenta la vot indicata de birourile sectiilor de votare din R. Moldova la ora 10,00, au fost procesati de doua ori mai multi alegatori decat la aceeasi ora la turul I. Asta inseamna, practic, o dublare a eficientei procesului de votare in sectiile din R. Moldova”, a spus Aurescu.

Potrivit aceleiasi surse, oficialul MAE s-a aflat inca de vineri la Chisinau, cand a vizitat cele patru sectii de votare din oras, iar sambata, a vizitat alte trei sectii din apropierea Chisinaului: Ialoveni, Calarasi si Hancesti.

MAE precizeaza ca Ambasada Romaniei in Republica Moldova a intreprins o serie de masuri pentru a fluidiza procesul de votare pe plan local.

Misiunea a pus la dispozitia celor interesati o linie telefonica, 022.853.004, apelabila de luni pana vineri, in intervalul 8,00 — 14,00, unde s-au putut afla informatii privind desfasurarea votului. Acest telefon functioneaza, cu doi operatori, si duminica, pe toata perioada derularii votului.

CITESTE SIVIDEO. ROMANII din REPUBLICA MOLDOVA s-au trezit cu noaptea-n cap sa VOTEZE 

Declaratia pe proprie raspundere poate fi descarcata de pe site-ul Ambasadei. De asemenea, este distribuita in perimetrul sectiei de vot in vederea completarii. Pentru a preintampina aglomeratia la sectiile de votare organizate in Chisinau, cetatenii romani cu drept de vot pot avea in vedere si sectiile din apropierea municipiului, cum sunt Hancesti, Orhei, Calarasi si Nisporeni, unde, conform experientei de la primul tur, s-au inregistrat fluxuri mai mici de votanti, se arata in comunicatul MAE.

Sursa foto: jurnalul.ro