BOGDAN AURESCU: Ziua Nationala a Romaniei de anul acesta marcheaza si 25 de ani de la recapatarea demnitatii

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirma, in mesajul sau transmis cu ocazia Zilei de 1 Decembrie ca anul acesta Ziua Nationala a Romaniei marcheaza “si debutul unei perioade simbolice, in care se implinesc 25 de ani de la recastigarea demnitatii noastre la nivel social si uman”.

“Reflectam cu acest prilej la curajul celor care s-au jertfit pentru libertatea noastra, pentru identitatea actuala a statului roman, ca membru cu drepturi depline in structurile europene si euro-atlantice. Ca diplomat, imi exprim convingerea ca simbolul actului de vointa al poporului roman, care atat in 1918, cat si in Decembrie 1989 a invins toate adversitatile si a dat un sens major aspiratiilor noastre nationale, va caracteriza si de acum inainte principiile si actiunile noastre”, afirma ministrul Afacerilor Externe intr-un comunicat remis luni presei.

CITESTE SI: DEAN THOMPSON, insarcinatul cu afaceri al SUA: Va felicit de ziua MARII UNIRI 

Bogdan Aurescu spune ca unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezinta “reperul istoric al Romaniei moderne si, totodata, realizarea dezideratului de unitate, egalitate, demnitate nationala al mai multor generatii”, iar “Ziua Unirii a devenit Ziua Nationala a Romaniei ca expresie suprema a libertatii castigate in Decembrie 1989”.

“Astfel, infaptuirea unei nazuinte legitime a poporului roman a devenit simbolul solidaritatii si democratiei, ambele momente — Marea Unire si prabusirea regimului comunist — marcand in mod esential parcursul nostru istoric”, a adaugat seful diplomatiei.

Ministrul Afacerilor Externe mai subliniaza, totodata, ca “este important sa gasim si sa construim impreuna proiecte care sa dovedeasca coeziunea si forta noastra ca natiune”.

CITESTE SI: PARADA de 1 DECEMBRIE, MODIFICATA din cauza VREMII. BASESCU, prezent in Piata Constitutiei. LIVE TEXT 

“La acest moment aniversar, adresez tuturor romanilor un mesaj de respect, incredere, sustinere si convingere in puterea noastra de a duce mai departe idealurile si interesele Romaniei, oricare ar fi contextul istoric si geopolitic. Este important sa gasim si sa construim impreuna proiecte care sa dovedeasca coeziunea si forta noastra ca natiune”, mai afirma ministrul Bogdan Aurescu.

Sursa foto: jurnalul.ro