BOGDAN BUZAIANU, magnatul energiei INCULPAT in noul dosar al ELENEI UDREA, isi vinde CASTELUL din ELVETIA

Exclusivistul castel din Elvetia in care a domiciliat in ultimii ani BOGDAN NICOLAE BUZAIANU, magnatul pietei de energie romanesti, cunoscut si sub sintagma “cel mai destept baiat din energie”, a fost scos la vanzare de trei saptamani, in regim de urgenta, de importanta companie imobiliara elvetiana Direct Investment, asa cum o arata chiar datele publicate de companie.

Din Octombrie 2005, magnatul energiei, BOGDAN NICOLAE BUZAIANU, si-a declarat in mod oficial domiciliul in Elvetia, Fribourg, De Castellaweg 37, Schloss 3280 Greng, in capitala cantonului cu acelasi nume, in micuta, cocheta si bogata localitate elvetiana de nord- est Greng cu doar 180 de locuitori, si ea aflata in regim de paradis fiscal.

CITESTE SI: DNA CERE ARESTAREA ELENEI UDREA. MITA DE 3,8 MILIOANE DE DOLARI! REACTIA FOSTULUI MINISTRU. UPDATE

Numai ca fix la aceasta adresa indicata de BOGDAN NICOLAE BUZAIANU in multe documente ale firmelor sale cat si in acte oficiale ale statului roman ( Fribourg, De Castellaweg 37 si/sau 51, Schloss 3280 Greng) se asterne unul din putinele castele private si prestigioase ale cantonului elvetian, Castelul Greng.

Castelul Greng, intins practic pe trei domenii impozante si foarte aproape de malul lacului Murten, are 1,3 hectare de parc, 19 camere separate intr-o multitudine de corpuri de cladire, 690 de mp locuibili, fantani ornamentale, labirint, templu in stil roman, capela, piscine, iaz cu pesti, are sursa proprie de apa, taverna proprie si crama, plaja privata pe malul lacului iar intregul domeniu al castelului este imprejmuit de ziduri inalte si opace fiind ferit din exterior de blitzurile de paparazzi.

Potrivit descrierilor precise ale specialistilor imobiliari elvetieni, castelul are lifuri, apartamente, duplexuri, triplexuri, saune private, parchet, seminee din marmura, spa si este singurul castel privat de aceste dimensiuni din Elvetia, avand o vechime de 230 de ani.

Castelul Greng unde a domiciliat in ultimii ani magnatul energiei romanesti, BOGDAN NICOLAE BUZAIANU, a fost construit in 1785 si a fost de-a lungul timpului resedinta oficiala a multor personalitati cunoscute, cum ar fi celebra scriitoare elvetiana a secolului 19, Madame de Stael, ganditorul Benjamin Constant si chiar presedintele Nestle, Emile Louis Roussy. In 1989, intreaga proprietate a intrat in renovare completa si tot de atunci a fost impartita in condominii.

Castelul Greng a fost scos la vanzare, in regim de urgenta, la sfarsitul lunii Septembrie a acestui an, prin intermediul companiei imobiliare elvetiane Direct Investment, de vanzatori a caror identitate nu este cunoscuta, la un pret minim de 7,4 milioane de euro si un pret de vanzare imediat de 7,68 milioane de euro. Actiunea coincide cu ancheta de coruptie declansata de procurorii DNA in care apare si magnatul energiei romanesti, BOGDAN NICOLAE BUZAIANU.

Datele regasite in societatile anonime de tip offshore controlate si administrate de magnatul BOGDAN BUZAIANU pe teritoriul Elvetiei, asa cum, de exemplu, este SI Valclair SA, companie ce se ocupa cu achizitionarea, vanzarea, gestionare si operarea de imobile, arata ca inca din 5 Septembrie 2005, “cel mai destept baiat din energie” isi declara domiciliul in Fribourg, Greng, desi abia trei ani mai tarziu avea sa isi declare in mod oficial rezidenta si sa renunte definitiv la cetatenia romana.

In 20 Februarie 2007, intr-o emisiune in direct la TVR 1, numele lui BOGDAN NICOLAE BUZAIANU, sub titulatura de “baiat destept al energiei”, apare pentru prima oara in public in disputa dintre presedintele de la acea vreme, Traian Basescu si fostul premier, Calin Popescu Tariceanu.

Sursa text: Blog Sorina Matei