Bogdan Chirieac dezvăluie care a fost greșeala fundamentală făcută de PSD! Soarta premierului este pecetluită

Bogdan Chirieac este sigur că deznodământul confruntării este debarcarea premierului Mihai Tudose, informează România Tv. Analistul politic este de părere că premierul PSD a făcut câteva greșeli care i-au fost fatale.

“În acest moment, cred că singura problemă care se mai pune este numele noului prim-ministru care va fi desemnat. După cum am văzut evoluția în ultimele 24 de ore, inclusiv intervenția doamnei Gabriela Firea, un lider puternic în PSD, am văzut și declarația doamnei Ecaterina Andronescu, lucrurile se îndreaptă spre un deznodământ clar: îndepărtarea premierului Mihai Tudose.

Ce anume a determinat această stare de nervi de-a dreptul în PSD, vom analiza în orele și zilele următoare. Majoritatea parlamentară nu s-a schimbat, programul de guvernare a continuat, este acest declanșator în care Mihai Tudose s-a sacrificat pentru un obscur șef al Poliției, pe care opinia publică îl dorea demis. Poate și modul de comunicare al lui Mihai Tudose cu partidul a fost deficitar.

Citește șiLiviu Dragnea i-a găsit înlocuitor premierului Mihai Tudose – Surse

Nu și-a dat seama cât de toxică este pentru partid și societatea românească, zicerea cum că dânsul ar fi de la Securitate, zicere, dacă vreți, neconfirmată de vreo dovadă. Au fost speculații că și-a făcut doctoratul la Academia de Securitate și că nu știu cine i-a semnat prefața și postfața. Dar altminteri, alte dovezi nu au fost. S-a lăsat să planeze acest lucru,” a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Analistul consideră că greșelile făcute de premier i-ar putea distruge cariera politică. Printre erori, una dintre ele a fost fundamentală.

“Mihai Tudose face o greșeală fundamentală. Nu-și dă seama că partidul nu mai dorește să se afle la cheremul Securității. Dacă înainte de ’89 partidul conducea clar Securitatea, în anii ’90, pe vremea lui Iliescu cu siguranță partidele au rămas deasupra Securității. Odată cu venirea lui Traian Băsescu, Securitatea a fost deasupra partidelor. Lucrurile au continuat într-o oarecare măsură până la venirea lui Eduard Hellvig în anul 2015, cam la fel. Mihai Tudose a dat ceasul înapoi sau a dat această senzație. Acest fapt de pactizare cu Securitatea, cu statul paralel, riscă să distrugă cariera politică a lui Mihai Tudose. Iată reacțiile: Dumitru Buzatu, doamna Andronescu, doamna Firea. S-a spus clar că nu se vrea așteptarea CEx-ului de la Iași, se vrea luni sau marți sau miercuri. Partidul nu mai are răbdare,” a mai spus Bogdan Chirieac.

Sursa foto: adevarul