BOGDAN CHIRITOIU, INVESTIT in functia de PRESEDINTE al Consiliului Concurentei

BOGDAN CHIRITOIU si Otilian Neagoe au depus, marti, juramantul de INVESTITURA in functiile de PRESEDINTE respectiv vicepresedinte la Consiliul Concurentei, pentru un nou mandat de cinci ani, intr-o ceremonie derulata, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui KLAUS IOHANNIS.

“Plecand de la rolul si competentele autoritatii nationale de concurenta, sper ca reinvestirea dumneavoastra in aceste functii sa fie o garantie a continuarii aceleiasi linii de profesionalism si obiectivitate de care a dat dovada institutia pe care o conduceti. Va doresc mult succes in activitate”, a declarat, cu acest prilej, seful statului.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS l-a reconfirmat pe BOGDAN CHIRITOIU ca presedinte al Consiliului Concurentei

KLAUS IOHANNIS a caracterizat Consiliul Concurentei drept “una dintre institutiile publice fundamentale pentru protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential normal in vederea promovarii intereselor consumatorilor”.

De asemenea, in cadrul ceremoniei de marti, la care a participat si presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, presedintele KLAUS IOHANNIS a mentionat si un alt atribut al Consiliului, respectiv acela de a fi investit cu competente in aplicarea dispozitiilor Tratatului privind functionarea Uniunii Europene in cazul in care actele sau faptele intreprinderilor sau asociatiilor de intreprinderi pot afecta comertul dintre statele membre.

Citeste si: Eduard Hellvig, investit in functia de director al SRI de presedintele Klaus Iohannis

Presedintele KLAUS IOHANNIS a semnat pe 5 martie decretul pentru numirea lui BOGDAN CHIRITOIU in functia de PRESEDINTE al Consiliului Concurentei pentru inca un mandat de cinci ani. Potrivit Administratiei Prezidentiale, Iohannis a semnat, tot la acea data, si un decret pentru numirea lui Otilian Neagoe in functia de vicepresedinte al Consiliului Concurentei, pentru un mandat de cinci ani.

Sursa fotoŞ presidency.ro