KLAUS IOHANNIS l-a reconfirmat pe BOGDAN CHIRITOIU ca presedinte al Consiliului Concurentei

Presedintele KLAUS IOHANNIS a semnat, joi, un decret pentru reconfirmarea lui BOGDAN CHIRITOIU in functia de presedinte al Consiliului Concurentei, pentru un nou mandat de cinci ani, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, KLAUS IOHANNIS a semnat si numirea lui Otilian Neagoe in functia de vicepresedinte al Consiliului Concurentei, pentru un mandat de cinci ani.

Parlamentul a trimis presedintelui KLAUS IOHANNIS in luna februarie avizul favorabil pentru reinnoirea mandatului presedintelui si vicepresedintelui Consiliului Concurentei, BOGDAN CHIRITOIU si Otilian Neagoe.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu NATALIA GHERMAN, viceprim-ministru al Republicii Moldova

BOGDAN CHIRITOIU si Otilian Neagoe au primit pe 17 februarie aviz favorabil pentru un nou mandat din partea comisiilor parlamentare reunite pentru buget, finante si economice, cu majoritate de voturi.

Potrivit legii, durata mandatului membrilor plenului Consiliului Concurentei este de cinci ani, acesta putand fi reinnoit o singura data.

Citeste si: CSM ii cere lui Klaus Iohannis sa-l elibereze din functie pe judecatorul Stan Mustata 

Numirea membrilor plenului Consiliului Concurentei se realizeaza de catre presedinte, la propunerea Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, cu avizul Guvernului si dupa audierea candidatilor in comisiile de specialitate ale Parlamentului.