Bogdan Despescu anunță măsuri noi pentru litoral și zonele de munte

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a anunțat, vineri în cadrul unei conferințe de presă comună cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru, noile măsuri care vor fi aplicate în stațiunile montane și cele de pe litoral.

Despescu a precizat că vor fi formate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM și de la protecția consumatorilor care vor acționa pe litoral și în zonele de munte frecventate de turiști.

Declarații Bogdan Despescu:

”Au fost stabilite mai multe măsuri: suplimentarea efectivelor şi forţelor care acţionează în teren pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară

Organizarea unor grupe de coordonare operativă la nivelul municipiului. Bucureşti şi în judeţe, sub coordonarea prefecţilor, cu scopul de a analiza situaţia operativă şi direcţionarea forţelor către zonele de risc. Au fost formate şi echipe mixte cu poliţişti, jandarmi, pompieri, reprezentanţi ai ITM, DSVSA, şi OPC pentru a realiza verificări operative.

Am stabilit organizarea unor acţiuni cu efective mărite, în mai multe zone, zone aglomerate – centre comerciale, pieţe, atât în zona urbană, cât şi rurală. Acţionăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice, zonele de munte şi vom aloca suficiente resurse. Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vom luat toate măsurile necesare.

Despre nerespectarea măsurilor de protecţie pe litoral: Vom organiza acţiuni cu forţe mărite, detaşate din ţară şi din IGPR, Jandarmeria Română, cu tot ce înseamnă angrenarea unor tehnici de documentare şi aprobare a acestor activităţi, astfel încât să existe măsuri de protejare a cetăţeanului. Unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activităţii operatorilor economici.”

Sursa foto: realitatea