Bogdan Diaconu demisioneaza din PSD si isi face partid nationalist anti-maghiar: Partidul Romania Unita

Deputatul Bogdan Diaconu isi va anuna, joi, demisia din PSD si va infiinta un partid nationalist si anti-maghiar. Potrivit unor surse citate de hotnews.ro, Diaconu va anunta infiintarea unui partid anti-maghiar intr-o conferinta de presa tinuta la Parlament de la ora 12.00.

Surse social-democrate sustin ca partidul i-a pus in vedere lui Bogdan Diaconu sa demisioneze pentru a nu tensiona relatia cu UDMR. Asta in conditiile in care deputatul Bogdan Diaconu a avut mai multe iesiri anti-maghiare si nationaliste. In consecinta, Victor Ponta i-ar fi cerut sa plece din PSD sau sa se abtina de la declaratii si actiuni care pun in pericol relatia PSD – UDMR.

Intr-o postare pe Facebook, Diaconu anunta un eveniment pentru joi la ora 12, dar fara referire la noul partid. “De maine, extremismul maghiar in frunte cu UDMR trebuie sa se teama! De noi toti, cei care ne vom uni sa aparam Romania!”, scrie Diaconu.

Noul partid ar urma sa se numeasca “Partidul Romania Unita”.

UDMR ar fi amenintat ca vrea sa iasa de la guvernare din cauza atacurilor lui Bogdan Diaconu si a cerut in repetate randuri conducerii PSD sa de delimiteze de atacurile acestuia.

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a depus la Parlament o propunere legislativa prin care este interzisa autonomia teritoriala sau orice forma de secesionism.