Bogdan Diaconu i-a facut plangere penala lui Izsak Balasz pentru marsul neautorizat al secuilor de la Targu Mures

Bogdan Diaconu, deputat social democrat, a depus o plangere penala pe numele lui Izsak Balasz, presedintele Consiliului National Secuiesc (n.red. organizatorul mitingului ilegal de la Targu Mures), pe care il acuza de actiuni impotriva ordinii costitutionale, prevazuta si pedepsita de articolul 1661 Cod Penal; instigare la discriminare, prevazuta si pedepsita de articolul 317 Cod Penal si instigare publica si apologia infractiunilor, prevazuta si pedepsita de articolul 324 Cod Penal.

In continuare va prezentam continutul integral al plangerii facute de Bogdan Diaconu:

“La data de 11.03.2014, Izsák Balázs, liderul Consiliului National Secuiesc, a organizat un miting ilegal in municipiul Targu Mures, miting care a avut ca scop exclusiv participarea celor prezenti, intr-un cadrul cat mai oficial posibil, la manifestari fatise impotriva caracterului unitar si national al Statului Roman. Dupa cum se cunoaste deja public si dupa cum a devenit notoriu prin prezentarile mass-media, in cadrul mitingului au fost proferate atacuri la adresa statului roman, a cetatenilor Romaniei si a Constitutiei, dupa cum urmeaza: “Opincari, plecati acasa!”, “Sa piara Trianonul!”, “Tinutul Secuiesc nu e Romania!”, “In Bucuresti toti sunt tigani!”, „Hungaria”, „Autonomia Tinutului Secuiesc”.

Trebuie precizat ca desi intrunirea de la Targu Mures a fost autorizata doar la locatia monumentului celor 3 martiri din localitate, numitul Izsák Balázs a incitat multimea prezenta, circa 4.000 de persoane, sa marsaluiasca prin oras in pofida faptului ca i se refuzase oficial de catre Primaria Targu Mures o asemenea manifestatie. Drept urmare a indemnului lui Izsák Balázs, coloana de manifestanti a procedat in timpul marsului la injurii si atacuri verbale impotriva romanilor si a ordinii constitutionale a Romaniei, precum si la violente impotriva structurilor de ordine, agitand arme albe (sabie), aruncand petarde si amenintand cu betele de la steaguri. CU aceeasi ocazie, Izsák Balázs a proclamat public dezideratul autonomiei teritoriale care contravine flagrant prevederilor constitutionale, derogand de la principii a caror revocare este interzisa chiar si Parlamentului Romaniei.

Citeste si: Hurezeanu: Sa vii cu autonomie teritoriala, sa invoci Crimeea si sa fluturi steagul Scotiei si Cataloniei, dincolo de cel secuiesc, este o declaratie de razboi 

In speta, in cadrul evenimentului de la Targu Mures, au fost propuse urmatoarele: • Inventarea unei forme administrative inexistente, bazate pe criteriu etnic, • Autoguvernarea interna a asa numitului ”Tinut Secuiesc”. Mentionez ca adoptarea de catre persoane care si-au asumat un rol public si care au functii in partide sau in organizatii inregistrate in Romania, intr-un cadru care s-a dorit a fi cat mai oficial posibil, a unor decizii de sustinere si punere in aplicare a unor masuri precum cele mai sus mentionate, reprezinta in mod evident o incercare de incalcare a ordinii constitutionale din Romania. Caracterul public si promovat al acestui eveniment si al proclamatiei amintite sunt menite, in plus, sa puna presiune interna si internationala asupra statului roman pentru a-i schimba ordinea constitutionala”, se arata in plangerea penala.

Sursa foto: dantanasa.ro