Bogdan Juratoni, furat de arbitri! Pugilistul roman a trebuit sa se multumeasca cu argint la CE

“Imi doresc enorm sa devin campion european. Ma simt bine, in forma, si voi da totul in ring pentru a-mi indeplini visul” declara Bogdan Juratoni inaintea finalei de astazi. Insa, arbitrii judecatori i-au spulberat visul romanului, la fel cum s-a intamplat si la JO de la Londra, si atunci si acum Juratoni fiind furat ca in codru.

Pugilistul hunedorean a incrucisat manusile, in ultimul act al categoriei 75 de kilograme de la Campionatul European de la Minsk, cu irlandezul Jason Quigley. Finala dintre Bogdan Juratoni si Jason Quigley a avut loc in ringul de la Palatul Sporturilor din Minsk si a fost una foarte disputata.

Prima repriza a fost echilibrata, ambii pugilisti aplicandu-si numeroase lovituri. Cei trei arbitri judecatori l-au vazut castigator al primei runde pe irlandez cu 10-9, o decizie justa. Repriza secunda a fost dominata categoric de Bogdan Juratoni, Quigley alegand sa stea mai mult in expectativa, dar cu toate acestea doar doi arbitri l-au vazut castigator pe sportivul nostru, cel de-al treilea dandu-i rundul irlandezului. Si repriza a treia a fost la discretia lui Juratoni, insa arbitrii au dat decizia in bataie de joc, iar Quigley a castigat medalia de aur si titlul european, iar Juratoni a trebuit sa se multumeasca cu medalia de argint.

Bogdan Juratoni mai are in palmares medalia de bronz la Mondialele din 2011 si o eliminare nedreapta din partea arbitrilor judecatori la Jocurile Olimpice de la Londra, in ciuda faptului ca sportivul nostru se impusese clar in fata uzbekului Atoev, in optimile de finala.

Sursa foto: