Bogdan Olteanu, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 5 ani de închisoare. Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României și-a aflat sentința în dosarul în care este acuzat de DNA că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Curtea de Apel București a redus pedeapsa principală pentru trafic de influență de la 7 ani de închisoare la 5 ani de închisoare. “(….) admite apelul declarat de inculpatul Bogdan Olteanu împotriva Sentinţei penale nr.1960 din data de 24 decembrie 2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în Dosarul nr.20082/3/2017. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Bogdan Olteanu pentru infracţiunea de trafic de influenţă, prev. de art.291 alin.1 Cod penal rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.5 Cod penal, de la 7 ani închisoare la 5 ani închisoare, menţinând pedepsele complementare şi accesorii aplicate aceluiaşi inculpat prin sentinţa apelată. (…) deduce din pedeapsa principală de 5 ani închisoare aplicată inculpatului perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate”, se arată în decizia instanţei.

Faptele au fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care Bogdan Olteanu deţinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Sursa foto: realitatea