Bogdan Vintilă, dat afară de la FCSB! Înlocuitor surpriză pregătit de Becali

Antrenorul Bogdan Vintilă a fost dat afară, marți, de la FCSB. Gigi Becali a confirmat informația anunțată de câteva zile de presa sportivă. 

Update: Latifundiarul a anunțat venirile lui Thomas Neubert, preparator fizic, și Toni Petrea, antrenor principal. ”Vintilă o să mai stea pe bancă doar cu Dinamo”, a dezvăluit Becali în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.  „Știu că vor veni și Toni Petrea și Neubert. Am vorbit și cu Pintilii, e posibil să fie și el pe un post. Nu știu dacă o să fie neapărat domnul Petrea (n.red. antrenor principal), poate să fie Pintilii”, a mai spus finanțatorul FCSB.

Întrebat despre o posibilă întoarcere a lui Laurențiu Reghecampf, Becali a spus că nu vrea să plătească sume mari pentru antrenori în acest moment.  „Nu îmi permit acum să am un antrenor cu un salariu de 20.000. Nu vreau să îmi permit! Lui Neubert i-am făcut ofertă de 100.000 de euro pe an”, a dezvăluit Becali pentru sursa citată.

Știre inițială

„I-am spus lui Vintilă că voi face schimbari la staff. Asta să fie clar pentru el. Îi voi propune să rămână antrenor secund sau să îmi preia echipa a doua. Nu îl voi lăsa pe drumuri.  Nu îmi place cum jucăm, iar eu nu vin la meciuri să văd țurca și să facă fiecare ce vrea pe teren. Le spun băieților să se trezească, că pe mine nu vreau să mă bată Rotaru în campionat. Cu Dinamo este altă treabă, că ar fi ultima să mă elimine de la 3-0”, a declarat Gigi Becali conform ProSport.

Ce-i drept lucrurile nu au mers bine pentru FCSB în play-off: echipa antrenată de Bogdan Vintilă era văzută drept principala adversară a CFR-ului în lupta pentru titlu, dar etapă cu etapă gruparea patronată de Gigi Becali s-a îndepărtat de locurile fruntașe. O singură victorie în play-off (4-1 cu Craiova, dar obținută în luna martie), iar de la revenirea din pandemia de coronavirus au fost două înfrângeri și două remize.

Bogdan Vintilă a antrenat-o pe FCSB în 31 de partide, în toate competițiile. Are 17 victorii, 7 egaluri și 7 înfrângeri.

Cea mai la îndemână variantă de înlocuitor al lui Bogdan Vintilă pe banca tehnică a FCSB-ului ar putea fi Mihai Pintilii. Fost jucător al echipei, retras recent din activitate, era secundul proapătului demis și ar putea fi interimar până la finalul sezonului.

În tentativa de a-l aduce la un moment dat pe Laurențiu Reghecampf înapoi, patronul FCSB-ului se gândește și la Toni Petrea, unul dintre secunzii lui Reghe la Al Wasl. Conform gsp.ro, Becali a început deja negocierile cu acesta.

Sursa foto: sport