Bolcas, dupa ce a fost propus la CCR: Voi accepta, este o onoare

Lucian Bolcas, fost parlamentar PRM, a fost propus, miercuri, pentru a prelua functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, in locul Iuliei Motoc, care va depune juramantul ca judecator CEDO in 18 decembrie.

Bolcas a confirmat, pentru Mediafax, ca a fost propus ca judecator la CCR si a precizat ca a acceptat acest post, numirea urmand a avea loc probabil saptamana viitoare.

“Am fost propus de PSD. Evident ca voi accepta, este o onoare”, a declarat Bolcas. 

Intrebat cand anume va fi numit, el a declarat ca “probabil saptamana viitoare, deoarece pe 18 decembrie expira mandatul Iuliei Motoc”.  “Am fost propus nu in locul doamnei Motoc, ci pe propriul meu loc”, a adaugat Lucian Bolcas.

Lucian Augustin Bolcas s-a nascut la Bucuresti la data de 15 aprilie 1942 si este de profesie avocat. El a fost ales senator pe listele PRM in trei legislaturi: 2000 – 2004, 2004 – 2008 si 2008-2012. In 2010 a fost exclus din PRM, inscriindu-se ulterior in PSD Ilfov.

Iulia Motoc a anuntat, zilele trecute, ca in data de 18 decembrie va depune juramantul ca judecator al CEDO. “Ultima saptamana ca judecator al Curtii Constitutionale. Pe 18 decembrie voi depune juramantul ca judecator al CEDO, la Strasbourg”, a scris Motoc pe pagina sa de Facebook.

Reamintim ca Iulia Motoc a fost aleasa ca judecator CEDO la inceputul lui octombrie.