Bolnavii de cancer solicita introducerea REGISTRULUI NATIONAL DE ONCOLOGIE

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) a atras atentia, luni, asupra tensiunii instalate în randul bolnavilor de cancer ca urmare a ACUZATIILOR DE CORUPTIE aduse unor medici oncologi si a subliniat, în acest context, importanta implementarii Registrului National de Oncologie.

“Este regretabil si condamnabil ceea ce se întampla în sistem, precum si acuzele aduse MEDICILOR ONCOLOGI, dar trebuie evitata etichetarea ca infractori a tuturor medicilor oncologi, favorizand, asa cum s-a mai mentionat, aparitia escrocilor cu oferta lor de alternative terapeutice la tratamentele alopate, fara nicio dovada stiintifica”, se arata într-un comunicat al FABC transmis luni Agerpres.

CITESTE SI: ANAF a dezvaluit cum erau decontate VACANTELE medicilor implicati in MAFIA medicamentelor pentru CANCER

Reprezentantii organizatiei subliniaza ca tensiunile puteau fi evitate prin dezvoltarea si implementarea REGISTRULUI NATIONAL DE ONCOLOGIE.

Conform sursei citate, acest registru “ar fi monitorizat cu exactitate banii alocati acestei patologii, terapiile aplicate si efectele acestora asupra pacientilor oncologici, beneficiile tratamentelor, numarul de pacienti tratati si monitorizati, generand astfel si o STATISTICA în baza careia ar fi fost construit un BUGET PENTRU ONCOLOGIE, corect si transparent”.

FABC reaminteste ca a cerut decidentilor din sanatate de aproximativ 10 ani implementarea acestui registru, dar nu a primit decat promisiuni si reitereaza importanta aparitiei unei astfel de baze de date.

Sursa foto: voceapacientului