BOMBA ARTIZANALA: “Atentatorul” din Drobeta propus pentru arestare

Tanarul care ar fi confectionat BOMBA ARTIZANALA ce continea 3 kilograme de EXPLOZIBIL afla marti daca va fi arestat preventiv. Dispozitivul artizanal extrem de periculos a fost gasit saptamana trecuta, langa un bloc din Drobeta Turnu Severin.

In cazul in care ar fi fost detonata, BOMBA ar fi distrus cel putin parterul imobilului, potrivit unor surse din randul anchetatorilor citate de Digi 24.

Citeste si: ATAC CU BOMBA DEJUCAT INTR-O STATIE DE METROU DIN KIEV

Astfel, barbatul suspect risca o pedeapsa de pana la 12 ani de inchisoare. El este cercetat pentru producerea si detinerea fara drept a unui material EXPLOZIV, fiind adus in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

In acest caz politistii au primit ajutor din partea Serviciului Roman de Informatii. Oamenii legii au perchezitionat locuinta suspectului si domiciliile apropiatilor lui, de unde au ridicat mai multe probe.

Citeste si: ATENTAT CU BOMBA LA IASI: Atacatorul are probleme psihice, fiind internat de noua ori la Spitalul Socola

Suspectul ar fi ascuns la subsolul blocului un dispozitiv EXPLOZIBIL artizanal care, pe langa componenta pirotehnica, avea si un recipient metalic, protejat cu o banda. Pachetul continea aproximativ 3 kilograme de material EXPLOZIBIL.

Dispozitivul a fost gasit intamplator de un locatar care a anuntat politia. Specialistii spun ca, daca ar fi EXPLODAT in locul in care a fost gasit, cel putin parterul blocului ar fi fost distrus.

Sursa foto: evz.ro