BOMBA BOMBELOR! WTA anunta ca SIMONA HALEP este noul NUMAR 1 MONDIAL! In ce conditii RAMANE ACOLO! FOTO

Bataia incasata in fata rusoaicei Maria Sarapova in primul tur de la US Open ar putea fi cu noroc pentru Simona Halep. Romanca este pe primul loc in clasamentul WTA live.

Ierarhia momentului a fost stabilita in urma retragerii punctelor aferente participarii jucatoarelor la editia 2016 a US Open. Halep are 5.985 de puncte, dupa ce a pierdut cele 420 de puncte castigate anul trecut, cand a ajuns in sferturile de finala la Flushing Meadows. In acest clasament “live”, romanca este urmata de spaniola Garbine Muguruza, cu 5.800 (a pierdut 60 de puncte), de ucraineanca Elina Svitolina, cu 5.410 puncte (-120 puncte) si de actualul lider, finalista editiei trecute Pliskova, cu 5.100 puncte (-1.290 puncte). Germana Angelique Kerber, castigatoarea de anul trecut de la New York a cazut de pe locul 6 pe locul 12, cu 3.156 de puncte.

Urmatorul clasament oficial va fi dat publicitatii la 11 septembrie si va include rezultatele obtinute de jucatoare la actuala editie a US Open. Opt sportive pot deveni lider WTA in functie de performantele de la New York, anunta libertatea.ro.

In ciuda celei de-a saptea infrangeri din tot atatea meciuri suferita in fata Mariei Sharapova, Simona Halep va deveni numarul 1 WTA la sfarsitul US Open daca se indeplinesc, cumulat, urmatoarele conditii: Garbine Muguruza nu ajunge in optimi, Elina Svitolina nu ajunge in semifinale, Karolina Pliskova nu ajunge in finala, iar Caroline Wozniacki, Svetlana Kuznetova, Venus Williams sau Johanna Konta nu castiga trofeul, mai spune sursa citata.

Sursa foto: sport