BOMBA! GUVERNUL pregateste doua tururi la ALEGERILE LOCALE

Guvernul DACIAN CIOLOS pregateste bugetul pentru ALEGERI LOCALE in dDOUA TURURI in iunie 2016, informeaza, in exclusivitate, jurnalistii de la DC News.  Acestia au dezvaluit ca Ministerul de Finante lucreaza la un proiect pentru rectificarea bugetului pentru ALEGERILE LOCALE 2016.

Guvernul condus de Dacian Ciolos se pregateste de ALEGERI in DOUA TURURI in conditiile in care in 4 mai Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) ia decizia cu privire la tururile de scrutin de la ALEGERILE LOCALE, in urma sesizarii PNL.

Daca acum ALEGERILE LOCALE sunt intr-un singur tur, PNL le vrea in doua. Raportul de forte in CCR este de 5 la 4 in favoarea PNL-Traian Basescu fata de PSD-UDMR si, asa cum anticipa sursa citata in luna februarie 2016, pisica va fi aruncata in curtea Guvernului tehnocrat.

CITESTE SI: CCR A DECIS DATA IN CARE SE STABILESTE SOARTA ALEGERILOR PRIMARILOR IN DOUA TURURI

DCNews sublinia doua posibilitati cand a lansat scenariul:

– prima posibilitate ar fi ca Dacian Ciolos sa nu modifice legislatia electorala, adica alegerile locale sa ramana intr-un singur tur, si PNL ar avea o tema de campanie cum a avut la alegerile prezidentiale cand Victor Ponta a pierdut pe votul din diaspora, una sustinuta de decizia CCR.

– a doua posibilitate ar fi ca Dacian Ciolos sa se conformeze, sa dea OUG pentru alegeri locale in doua tururi, fapt care ar dinamita PSD, in sensul in care in turul al doilea electoratul faramitat al PNL, cea mai mare teama a liberalilor, ar urma sa se uneasca.

Informatiile din Ministerul de Finante vin sa confirme a doua varianta, a unei OUG, chiar daca initial a fost refuzata de Dacian Ciolos aceasta varianta.

Sursa foto: jurnalul