BOMBA! Presedintele BASESCU ar putea DEMISIONA!

traian Basescu

Presedintele Traian Basescu ar putea demisiona din functie doar in urma unor presiuni venite de pe plan extern, a declarat in urma cu putin timp presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Fostul premier considera ca este putin probabil ca Traian Basescu sa-si dea demisia de onoare in urma declaratiei adoptate astazi de Parlament cu o majoritate covarsitoare, afirmand insa ca doar presiunile internationale l-ar putea determina sa plece de la conducerea tarii.

Vezi aici rezultatul votului din Parlament privind demisia presedintelui Basescu

“Este putin probabil sa accepte o demisie de onoare. Datorita presiunilor externe, este insa posibil sa ajunga sa trebuiasca sa-si dea demisia”, a spus Tariceanu, dupa votul din Parlament.

Tariceanu considera ca Basescu face o greseala mergand la Consiliul European de la Bruxelles, fiind de parere ca era de preferat sa adopte o formula diplomatica.

“Am vazut ecourile din presa internationala, la Bruxelles are loc sedinta Consiliului European, la care Traian Basescu participa adoptand o decizie gresita. Ar fi putut sa adopte o formula diplomatica si sa se eschiveze. La sfarsitul acestei saptamani probabil vom avea si primele reactii externe”, a adaugat presedintele Senatului.

Citeste si: DNA aprinde fitilul in cazul BASESCU! S-A DAT VERDICTUL ASUPRA PROBELOR VIDEO 

Reamintim ca plenul comun al celor doua Camere ale Parlamentului a adoptat, miercuri, cu 344 voturi „pentru”, niciun vot „impotriva””, si 17 abtineri, declaratia politica prin care solicita demisia presedintelui Traian Basescu.

Declaratia politica a fost citita in plen de catre senatorul PSD Gabriela Firea. A luat cuvantul presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, deputatul PNL Ludovic Orban, din partea grupurilor PNL, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Mondo News iti recomanda si: NOI STENOGRAME IN CAZUL MIRCEA BASESCU: Avem filmarea cand zici ca dai banii lui Traian

Reprezentantii celorlalte grupuri parlamentare nu au luat cuvantul. Votul a fost deschis, prin ridicare de mana. 

Birourile permanente ale celor doua Camere au decis, miercuri, sa modifice textul declaratiei politice care va fi supusa votului plenului comun, in sensul de a nu mai cere ”demisia de onoare” a sefului statului, cum se preciza in textul initial, ci demisia efectiva.

CE A SCRIS PRESA INTERNATIONALA DUPA ARESTAREA LUI MIRCEA BASESCU

Presa europeana a abordat, imediat dupa izbucnirea scandalului in care este implicat Mircea Basescu, cazul retinerii acestuia. Jurnalistii straini au scris, la sfarsitul saptamanii trecute, ca justitia din Romania face obiectul unei monitorizari speciale a Uniunii Europene in materie de combatere a coruptiei.

“Presedintele Romaniei se apara intr-o afacere care il vizeaza pe fratele sau”, titreaza Agentia France-Presse. “Presedintele roman Traian Basescu s-a aparat joi de orice implicare intr-un caz de presupus trafic de influenta atribuit fratelui sau, cerand justitiei sa faca lumina in acest caz”, a relatat AFP.

“Mircea Basescu, in varsta de 60 de ani, fratele mai mic al presedintelui, a fost retinut joi seara, dupa ce a fost audiat de procurori”, a completat aceeasi sursa.

“Justitia romana, care face obiectul unei supravegheri stricte din partea Bruxellesului, s-a dovedit a fi mai eficienta in ultimii ani, conform expertilor. In ultimii doi ani, un fost prim-ministru si doi fosti ministri gasiti vinovati de acte de coruptie au fost condamnati la inchisoare, un lucru inedit in Romania”, a mai observat agentia France-Presse.

“Procurorii anticoruptie l-au retinut pe fratele presedintelui Romaniei”, titreaza revista Business Review. “Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, a fost retinut joi seara de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost interogat. Mircea Basescu este suspectat de trafic de influenta, existand suspiciunea ca ar fi primit 250.000 de euro in februarie 2012 pentru a interveni in justitie in scopul obtinerii unei pedepse mai usoare pentru Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, un lider interlop condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare in 2012″, a notat si cotidianul Business Review.