BOMBA! Studenta AURA ION ar putea fi dezhumata

O decizie surprinzatoare ar putea fi luata in cazul studentei AURA ION. Medicul legist Gheorghe Alexandrescu a precizat ca in cazul decesului studentei AURA ION, cauza exacta a mortii ar putea fi stabilita doar daca ar fi dezhumata.

Medicul Alexandrescu a explicat ca, in afara frigului, cauza mortii AUREI ION nu exclude si un posibil traumatism vertebro-medular.

“Numai exhumarea poate stabili exact daca vorbim de o leziune la coloana, de un traumatism vertebro-medular. Exhumarea ar fi singura care ar putea lamuri lucrurile, pentru ca victima nu a zacut intr-un spital. Ea nu a ajuns vie la spital ca sa aiba radiografii, sa ai ce sa analizezi. Nu poti sa analizezi decat in baza declaratiilor unor medici. Iar noi avem un medic care spune ca era paralizata”, a spus medicul Gheorghe Alexandrescu.

El a adaugat ca discordanta dintre declaratiile clinice poate avea o singura explicatie: au fost scapari la autopsie. Prin urmare, cauza exacta a mortii nu poate fi stabilita decat prin deshumare.

Citeste si: Medicul Rau Zamfir, lovit de o noua tragedie

“Si daca autopsia este pusa sub semnul intrebarii, pentru ca este o discordanta intre declaratiile clinice, unul spune ca nu a avut leziune si altul spune ca nu se misca, atunci nu ai alta explicatie decat ca la autopsie a scapat ceva. Si nu se poate stabili exact cauza mortii decat prin exhumare”, a explicat medicul Alexandrescu, citat de Romania TV.

Reamintim ca pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs in 20 ianuarie, in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba. In accident au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sfanta Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Citeste si: Procurorii cer expertiza IML in cazul lui Adrian Iovan

Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Cercetarile in dosarul accidentului din Apuseni sunt efectuate de procurorii militari din Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia si-a declinat competenta, in 4 februarie, din cauza ca trebuie audiate persoane din institutii centrale ale statului cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta.

Procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, declara atunci ca in cazul accidentului aviatic din Apuseni exista “suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au facut parte din celulele de criza, persoane care au calitatea de ministru”.