BOMBARDIERELE RUSESTI au patruns de 16 ori in spatiul aerian al SUA in ultimele 10 zile

BOMBARDIERELE strategice RUSESTI au efectuat 16 INCURSIUNI in nord-vestul spatiului aerian AMERICAN in ultimele zece zile, o crestere neobisnuit de mare a acestor zboruri, potrivit unor oficiali americani din cadrul apararii, relateaza publicatia electronica Washington Free Beacon.

Numeroasele zboruri ale BOMBARDIERELOR RUSESTI Tu-95 au determinat ridicarea de la sol a unor avioane militare AMERICANE de cateva ori. De asemenea, in timpul unei INCURSIUNI in apropiere de Alaska, a fost detectat si un AVION RUSESC de strangere de INFORMATII impreuna cu BOMBARDIERELE.

Citeste si: NATO A SOLICITAT FEDERATIEI RUSE SA-SI RETRAGA TRUPELE DE LA GRANITA CU UCRAINA

“In ultima saptamana, NORAD a identificat vizual AVIOANE RUSESTI care operau in si in jurul zonelor de identificare si aparare AMERICANE”, a declarat maiorul Beth Smith, purtatoare de cuvant pentru Comandamentul Nordic American si Comandamentul Nord-American de Aparare Aerospatiala (NORAD).

Smith a subliniat ca ZBORURILE RUSESTI si-au intensificat activitatea, dar a minimalizat amenintarea, afirmand ca acestea sunt misiuni si exercitii de antrenament obisnuite.

Zborurile au fost efectuate in principal de-a lungul zonei de identificare si aparare aeriana a Alaskai, ce acopera Insulelel Aleutine si partea continentala a statului, iar o INCURSIUNE a implicat intrarea in zona de aparare aeriana a Canadei, a precizat Smith.

RAZBOI UCRAINA: RUSIA FACE O NOUA SERIE DE MANEVRE MILITARE LA GRANITA COMUNA

Sursa foto: jurnalul.ro