BOR: In Romania sunt prea putine biserici

biserici_romania

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a ajuns la concluzia ca avem prea putine biserici. Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, parintele Constantin Stoica, a declarat, pentru Ring, ca cel mai bun exemplu este Capitala, unde in cele 300 de biserici incap doar 5% dintre credinciosi.

Parintele Stoica a explicat ca bisericile nu fac fata afluxului de credinciosi, care la slujbele de duminica, de cele mai multe ori stau in exteriorul bisericii, pentru ca nu au loc in interior.

“Este nevoie de mai multe biserici. De ce? Pentru ca in timpul regimului comunist nu s-au construit biserici, s-au demolat. Foarte multe dintre acestea sunt mici, pentru ca sunt in stil maramuresean, din lemn. In Romania sunt aproximativ 15.000 de lacasuri de cult ortodoxe. (…) Sunt sute de credinciosi care duminica, vara, la temperaturi insuportabile, sau iarna, la ger de minus 10 grade Celsius, mame cu copii in carucior stau in exteriorul bisericii pentru ca aceasta este arhiplina”, a spus parintele Stoica, pentru Ring.

“De regula, probleme sunt in marile cartiere din Bucuresti, cum este Balta Alba, unde sunt putine biserici. Eu locuiesc in acest cartier, sunt 20 de biserici la 300.000 de credinciosi”, a mai adaugat purtatorul de cuvant al BOR.

Declaratia reprezentantului Bisericii Ortodoxe vine la cateva zile dupa scandalul provocat de un documentar difuzat de BBC, potrivit caruia in Romania se construieste cate o biserica la fiecare trei zile, desi populatia prezinta cel mai ridicat grad de saracie din tarile UE. 

CITESTE AICI DESPRE DOCUMENTARUL BBC, DAR SI DESPRE REACTIA PATRIARHIEI ROMANE LA ACEST MATERIAL