Borcea si Netoiu s-au adresat Instantei Supreme pentru anularea pedepselor

ICCJ

Cristi Borcea si Gigi Netoiu vor sa scape de inchisoare. Avocatul lui Borcea si Netoiu vor face o constestatie  la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), conform noului Cod de procedura penala, urmand a fi deschis recurs in casatie.

Asta inseamna ca Inalta Curte va trebui sa reanalizeze dosarul si sa rejudece recursul, respectiv cererea de anulare a pedepselor cu executare.

Cristi Borcea este incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba, alaturi de fratii Becali, iar Gigi Netoiu s-a predat autoritatilor din Dolj.

Gigi Netoiu a fost condamnat definitiv la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, in timp ce Cristi Borcea a primit 6 ani si 4 luni, in dosarul transferurilor de jucatori.

Cei opt inculpati in dosarul transferurilor de fotbalisti – George Copos, Mihai Stoica, Gica Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Padureanu si Gigi Netoiu – au fost condamnati, marti, de Curtea de Apel Bucuresti, la inchisoare cu executare dupa cum urmeaza:

Vezi aici cine i-a infundat pe greii fotbalului romanesc

Ioan Becali – 6 ani si 4 luni
Cristi Borcea – 6 ani si 4 luni
Victor Becali – 4 ani si 8 luni
George Copos – 3 ani si 8 luni
Mihai Stoica – 3 ani si 6 luni
Jean Padureanu – 3 ani si 4 luni
Gigi Netoiu – 3 ani si 4 luni
Gica Popescu – 3 ani, 1 luna si 10 zile

Cei opt condamnati din Dosarul Transferurilor mai au doua posibilitati sa scape de executarea pedepselor dictate marti impotriva lor.  Avocatul Catalin Ciubota a prezentat, pentru ziare.com, ce pot face oamenii din fotbal condamnati din Dosarul Transferurilor pentru a avea castig de cauza. Ei pot face recurs in casatie sau pot apela la revizuire.

“Sunt mai multe temeiuri pe care cei implicati le pot folosi. Spre exemplu, la revizuire, daca apar probe noi, daca se dovedeste ca au existat marturii mincinoase sau ca s-au folosit inscrisuri false, atunci pot avea castig de cauza. De asemenea, pot face si recurs in casatie, in functie de ce va scrie in motivarea deciziei”, a declarat Ciubota pentru sursa citata.