Boris Becker, condamnat la închisoare! Cât va rămâne în spatele gratiilor

Boris Becker a fost condamnat, vineri, de un tribunal din Marea Britanie la doi ani și jumătate de închisoare, după ce fostul mare campion la tenis a fost găsit vinovat în dosarul falimentului.

Boris Becker a ascuns peste 2,5 milioane de lire sterline, pentru a evita plata datoriilor, informează presa din Regatul Unit. Triplul câștigător de la Wimbledon a declarat falimentul personal pe 21 iunie 2017 și acum a fost condamnat pentru patru capete de acuzare: înstrăinarea de proprietăţi, nedezvăluirea averii şi ascunderea datoriilor.

Boris Becker locuiește în Marea Britanie din 2012 și a declarat falimentul personal din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate din Mallorca.

Boris Becker va executa doar jumătate din pedeapsă. „Reputația lui este la pământ. Nu va mai putea să găsească nicio sursă de venit, niciun job. Va fi nevoit să se bazeze pe actele de caritate ale unor oameni, pentru a putea să supraviețuiască”, a declarat, după pronunțarea sentinței, Jonathan Laidlaw, avocatul lui Becker.

Sursa foto: The Guardian