BORIS NEMTOV se TEMEA pentru VIATA sa

Cu aproape doua saptamani inainte de asasinarea sa, vineri noapte, in plin centrul Moscovei, opozantul Kremlinului BORIS NEMTOV marturisea unui saptamanal rus cu tiraj scazut temerile sale si ale familiei sale in ceea ce priveste siguranta sa, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

“Stiti, da… putin”, ii raspundea fostul vicepremier unui jurnalist al saptamanalului Sobessednik, care il intreba daca se teme ca nu cumva sa fie vizat de presedintele rus VLADIMIR PUTIN.

“Dar, in ciuda a toate, nu imi este atat de teama de el. Daca mi-ar fi fost foarte frica, nu as conduce un partid de opozitie si nu as face ceea ce fac”, a nuantat el la inceputul lui februarie in paginile ziarului.
Citeste si: PETRO POROSENKO a dezvaluit MOTIVUL pentru care BORIS NEMTOV a fost ucis

Opozantul, care si-a atras numerosi dusmani denuntand “agresiunea rusa in Ucraina”, a relatat ca discuta frecvent politica cu mama sa Dina Eidman, de 87 de ani, careia VLADIMIR PUTIN i-a prezentat condoleante sambata.

“Ea se opune categoric lucrurilor care se petrec in Ucraina. Ea este de parere ca este o catastrofa si un cosmar total. Dar ceea ce o ingrijoreaza mai mult decat Ucraina este Putin”, relata Nemtov la acel moment.

“De fiecare data cand o sun, repeta: «Cand vei inceta sa dai vina pe Putin? Te va ucide!» Ii este cu adevarat frica ca ma va ucide foarte curand din cauza luarilor mele de pozitie”, a mai spus cu acel prilej opozantul.

Citeste si: VLADMIRI PUTIN: Se va face totul pentru ca cei care au planuit ASASINAREA LUI BORIS NEMTOV sa fie PEDEPSITI

BORIS NEMTOV a primit de-a lungul anilor numeroase amenintari cu moartea. Anchetatorii rusi au mentionat printre motivele posibile ale asasinarii sale pista islamista, pentru sustinerea exprimata fata de Charlie Hebdo, si pe cea a “elementelor radicale” implicate in conflictul din Ucraina.

“Sper totusi ca bunul simt va prevala si ca Putin nu va va ucide”, a glumit atunci jurnalistul de la Sobessednik. “Daca vrea Dumnezeu. Sper si eu”, a raspuns BORIS NEMTOV.

Sursa foto: paginaderusia.ro