BOSNIA: IMAN care facea propaganda pentru STATUL ISLAMIC a fost ARESTAT

Un lider al MISCARII ISLAMISTE DIN BOSNIA, HUSEIN BOSNIC, supranumit Bilal, a fost condamnat joi la SAPTE ANI DE INCHISOARE pentru “TERORISM”, dupa ce a incurajat adeptii sai sa mearga sa LUPTE IN SIRIA SI IN IRAK, in randurile gruparii STATUL ISLAMIC, scrie AFP.

“Inculpatul a fost declarat vinovat de incitare publica la activitati teroriste, de recrutare in scopuri teroriste si de organizarea unui grup terorist”, a afirmat judecatoarea Amela Huskic, de la tribunalul din Sarajevo. Bosnia a adoptat in 2014 o nou legislatie care prevede pedepse de pana la 20 de ani de inchisoare pentru JIHADISTI si cei care RECRUTEAZA TERORISTI, in incercarea de a-si descuraja cetatenii sa se alaturia SI.

Acesta este primul proces de acest gen dupa adoptarea noii legislatii, dar este al doilea verdict.

CITESTE SI: SUA VA ALOCA FONDURI PENTRU COMBATEREA RECRUTARILOR DE CATRE STAT ISLAMIC

La capatul unui alt proces care a inceput dupa cel al lui Bosnic, dar al carui verdict a fost pronuntat in 6 octombrie, doi bosniaci care recrutau jihadisti pentru SI si doi candidati la jihad au fost condamnati la inchisoare intre 12 luni si trei ani si jumatate.

Cu o populatie de 3,8 milioane de locuitori, Bosnia are o componenta MUSULMANA de circa 40% din populatie, in majoritate zdrobitoare adepti ai unui ISLAM MODERAT. Restul populatiei este formata din crestini, ortodocsi si catolici.

Sursa foto: velkaton