Botez in familia Basescu: Elena Basescu si-a botezat fetita la Biserica Sf. Spiridon. VIDEO. Bunicul Basescu: Nu vedeti ce impaunat sunt?

Nepoata presedintelui Traian Basescu a fost botezata. Ceremonia a avut loc, sambata, la Biserica Sfantul Spiridon cel Nou din Bucuresti, acolo unde Elena Basescu si Bogdan Ionescu s-au casatorit religios.

Nasii fetitei Elena Basescu sunt primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, si medicul Monica Carstoiu si sotul ei. La eveniment a participat si Elena Udrea

Dorin Chirtoaca a sosit la biserica in jurul orei 13.00 si a facut o scurta declaratie de presa in care i-a urat nepoatei presedintelui sa aiba parte de tot ce-a lasat Dumnezeu mai bun pe pamant si sa duca mai departe drapelul romanismului. Primarul Chisinaului a marturisit ca i-a pregatit micutei Sofia o ie.

“E mult mai usor sa vorbesc dupa eveniment. Inainte sunt emotii. Eu am vazut-o foarte putin, doar cateva minute. Dormea. Este un copil linistit, un copil dragalas. Ii doresc sa creasca mare si frumoasa, sa asculte de parinti, sa duca mai departe drapelul romanismului si al demnitatii noastre, asa cum o fac si parintii sai, mai ales bunicul, astfel incat sa avem o natiune implinita. Ii doresc sa aiba parte de ce a lasat Dumnezeu mai bun pe pamant”, a declarat Dorin Chirtoaca.

Dealtfel, Dorin Chirtoaca a fost cel care a luat-o in brate pe micuta Anais dupa ce a fost scufundata in apa. Conform traditiei, acest lucru inseamna ca Dorin Chirtoaca a fost ales drept nas principal dintre cei trei care au participat la botez.

La botez a venit si Elena Udrea. Deputatul PDL i-a urat micutei sa fie sanatoasa si sa primeasca in dar un fratior sau o surioara.

Ceremonia religioasa a inceput la ora 14.00. Cu 20 de minute inainte de debut, a sosit la eveniment si presedintele Romaniei, Traian Basescu.

“Nu am emotii, de ce sa am emotii?”, le-a spus presedintele ziaristilor prezenti. Intrebat cum este sa fie bunic, el a raspuns: “Nu vedeti ce impaunat sunt!?”.

Foto-Video: Romania TV