BOTOSANI: POLITISTI DE FRONTIERA ridicati de DIICOT. Furnizau traficantilor informatii SECRETE

Cei doi agenti de la Sectorul POLITIEI DE FRONTIERA RADAUTI din judetul BOTOSANI, care au fost RIDICATI, joi, pentru a fi AUDIATI de PROCURORII Biroului Teritorial Botosani al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) intr-un dosar de CONTRABANDA CU TIGARI, ofereau TRAFICANTILOR INFORMATII SECRETE despre pozitionarea patrulelor de politisti de frontiera in zonele pe unde erau introduse tigarile, se arata intr-un comunicat remis, joi, de DIICOT.

‘Activitatea infractionala a grupului infractional a fost sprijinita si de catre doua persoane care in calitate de politisti de frontiera in cadrul S.P.F. Radauti Prut au furnizat date si informatii privind modul de patrulare al Politiei de Frontiera in zona localitatii Mitoc’, se precizeaza in comunicat.
Potrivit anchetatorilor, ‘membrii grupului au aprovizionat in permanenta piata neagra cu produse accizabile, introduse in Romania prin acte de contrabanda, dezvoltand o adevarata economie subterana prin numarul de persoane implicate in activitatea de vanzare a tigaretelor, cantitatile rulate si frecventa livrarilor de tigarete’.

CITESTE SI: SEFUL SERVICIULUI CONTROL TRAFIC FRONTIERA DIN INSPECTORATUL GIURGIU, RETINUT PENTRU LUARE DE MITA: 3 PESTI SI O STICLA DE WHISKY

Incepand cu luna februarie a acestui an, au fost identificate un numar de sase grupuri infractionale organizate, care au savarsit infractiunea de contrabanda, actionand in zona de nord-est a judetului Botosani, la frontiera cu Republica Moldova si Ucraina.

Tigarile de contrabanda erau introduse in Romania de catre palierul ucrainean al gruparilor prin zona de frontiera adiacenta localitatilor Bajura—Darabani, iar de catre palierul moldovenesc al gruparilor prin zona de frontiera adiacenta localitatilor Paltinis—Horodistea, Rediu—Radauti Prut—Miorcani, Cotu Miculinti—Crasnaleuca, Mitoc si Liveni—Manoleasa Prut, de unde erau preluate, transportate, depozitate si comercializate de catre membrii celor sase grupari infractionale pe piata neagra din judetul Botosani.

‘S-a retinut ca tigarile erau preluate si transportate pe teritoriul Romaniei de ‘carausi’ sau cu ajutorul unor aparate de zbor de tip drona, depozitate temporar la domiciliul membrilor grupului sau in alte locuri prestabilite si ulterior distribuite’, se mai arata in comunicat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.800.000 de lei.

CITESTE SI: BRITANICI ACUZATI DE SPRIJINIREA TERORISMULUI, ARESTATI IN UNGARIA. SE INDREPTAU SPRE BUCURESTI

Procurorii DIICOT impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani si politistii de frontiera din cadrul Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani au efectuat, joi, un numar de 39 perchezitii domiciliare pe raza judetului Botosani, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unor grupuri infractionale organizate specializate in contrabanda cu tigarete si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice. La sediul DIICOT Botosani vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 39 persoane, respectiv 34 suspecti si cinci martori.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Directia de Operatiuni Speciale. Actiunea a fost realizata cu sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceava, Iasi, Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani, lucratorilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botosani Inspectoratului de Politie al Judetului Botosani—S.A.S. Botosani si Compartimentului Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani.

Sursa foto: Adevarul