BOTOSANI: Trei IMIGRANTI ILEGALI au fost prinsi de POLITISTII de FRONTIERA

Trei barbati – doi din Sri Lanka si unul din Somalia – au fost prinsi de politistii de frontiera din Botosani, dupa ce au trecut ilegal frontiera, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera, Minodora Racnea.

Potrivit acesteia, lucratorii din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani au depistat si retinut, pe raza localitatii Oroftiana, trei persoane care intentionau sa intre ilegal in Romania, pentru a ajunge intr-o tara din Spatiul Schengen. Cei trei cetateni straini nu aveau documente de identitate si vorbeau limba engleza.

CITESTE SI: GUVERNUL A APROBAT STRATEGIA NATIONALA PRIVIND IMIGRATIA PENTRU PERIOADA 2015-2018

“Cei trei barbati au fost condusi la sediul sectorului pentru cercetari, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca doi dintre acestia sunt cetateni din Sri Lanka si unul este cetatean somalez, care au intentionat sa treaca ilegal frontiera de stat dintre Ucraina si Romania, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei”, a afirmat Racnea.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat. In baza acordului incheiat cu Ucraina, migrantii au fost predati autoritatilor de frontiera ale Ucrainei.

Sursa foto: adevarul