BPN al PNL: Manescu noul secretar general, Mironescu noul presedinte interimar la Sectorul 1. UPDATE

UPDATE: 19.00: Eugen Nicolaescu, fostul ministru al Sanatatii, este noul vicepresedinte cu atributii de coordonare a filialelor din Bucuresti in locul lui Rares Manescu.

UPDATE: 18.40: Functia de presedinte al PNL Sector 6 a ramas vacanta in momentul in care Rares Manescu a preluat functia de secretar general al PNL. Pesurse.ro informeaza ca doi dintre posibilii candidati pentru acest post sunt Catalin Chiper, fostul secretar de stat la MAI si Cornel Pieptea, liderul consilierilor PNL de la Primaria Generala.

UPDATE: 17.20: Razvan Mironescu este noul presedinte interimar al al PNL Sector 1.

UPDATE: 17.00: Surse din cadrul PNL au confirmat faptul ca Rares Manescu va deveni noul secretar general. In schimb, el va renunta la celelalte functii detinute in partid.

UPDATE: 16.20: Crin Antonescu a declarat ca situatia in care se afla vicepresedintele Mircea Diaconu este una de natura juridica.

UPDATE: 16.10: Surse din cadrul BPN al PNL citate de stiripesurse.ro sustin ca vicepresedintele Rares Manescu va prelua atributiile de secretar general de la secretarul general al partidului, Eduard Hellvig care a fost desemnat deja sef de campanie pentru alegerile prezidentiale.

Pentru a evita situatiile de genul celei aparute in cazul lui Daniel Chitoiu, in care au fost ridicate suspiciuni cu privire la incalcarea statutului partidului, Rares Manescu va trebui sa renunte la celelalte functii detinute. In aceste conditii, Manescu trebuie sa demisioneze din functia de presedinte al PNL sector 6 si din cea de vicepresedinte al PNL.

UPDATE: 16.00: Biroul Electoral Central (BEC) i-a transmis lui Mircea Diaconu, vicepresedinte al PNL, ca nu-i poate raspunde la intrebarea adresata cu privire la o posibila candidatura la alegerile europarlamentare, in conditiile in care ICCJ a constatat in 2012 ca a fost incompatibil.

Mircea Diaconu a inaintat BEC o solicitare in care cerea ca Biroul sa-i comunice daca, in principiu, ar putea candida la alegerile europarlamentare, in conditiile in care a primit o sentinta definitiva prin care a fost constatata incompatibilitatea sa

Rares Manescu este primarul Sectorului 6 si indeplineste si functia de trezorier al PNL.

 Sedinta Biroului Permanent (BPN) al Partidului National Liberal (PNL) de la Camera Deputatilor va avea loc, marti, de la ora 16.00. In cadrul acesteia se vor discuta doua subiecte extrem de importante: stabilirea listei finale a candidatilor pentru alegerile europarlamentare si alegerea viitorului secretar general.

Sursa foto: pnl.ro