BPN al PNL: REZOLUTIA ADOPTATA in primul BPN DIN 2015

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, SOLICITARE, LIVIU DRAGNEA, SUSTINERE, INTRODUCERE, ORDINE DE ZI, PARLAMENT, SESIUNE EXTRAORDINARA, REEXAMINARE, COD FISCAL, LEGE, VOTUL PRIN CORESPONDENTA

Liberalii s-au intalnit, vineri dupa amiaza la Iasi, in cadrul primului Birou Permanent National (BPN) al noului Partid National Liberal (PNL) din anul 2015La finele discutiilor unde s-au luat mai multe decizii, incepand cu excluderea lui TUDOR CHIUARIU si terminand cu numirea lui IONUT STROE in functia de purtator de cuvant al PNL, BPN al PNL a adoptat o REZOLUTIE.

In continuare va prezentam comunicatul integral al PNL in legatura cu aceasta:

“PSD si Victor Ponta declara, iar, razboi dreptului la vot, dupa doar doua luni de la alegerile prezidentiale. In noiembrie, nu a facut sectii de votare la alegeri, acum nu le organizeaza, efectul este acelasi: romanii nu pot vota.
Refuzul repetat al PSD de a organiza alegeri partiale este de o gravitate exceptionala.

CITESTE SI: Gorghiu: PNL are peste 40% in toate sondajele de opinie 

Exista acum 26 de mandate de primari vacante, 6 mandate de parlamentar vacante, 3 mandate de presedinte de consiliu judetean vacante si 2 consilii locale dizolvate.
In cazul a 18 primarii, a cinci cazuri de parlamentari si a unui consiliu judetean, guvernul a incalcat deja legea, refuzand sa organizeze alegeri partiale in termenul legal de 90 de zile. Pentru celelalte situatiii se poate vorbi doar despre fortarea termenului limita, in acest moment. 
Alegerile, dreptul la vot si legea nu pot fi negociate, asa cum ne cere acum primul ministru, dl. Victor Ponta. Devine din ce in ce mai clar ce s-a intamplat in noiembrie 2014 si cum au negociat intre ei liderii PSD dreptul diasporei de a vota. Singura ratiune a acestor actiuni similare indreptate impotriva valorilor democratice nu are decat un sigur obiectiv, acela ca PSD sa nu piarda alegerile. In noiembrie, liderii PSD s-au temut de voturile din afara Romaniei, acum, aceiasi politicieni ascund urnele cu totul, de teama electoratului din tara.

O formatiune care nu respecta cetatenii, Constitutia, legile Romaniei si valorile democratice este doar un grup organizat care nu are alt obiectiv decat transformarea statului de drept in stat de partid. Nu putem accepta ca un partid sa refuze comunitatilor dreptul de a-si alege reprezentantii, cum nu putem uita umilirea romanilor din diaspora.

CITESTE SI: PNL a decis sa nu voteze Masterplanul de Transport fara autostrada dintre Moldova si Transilvania

Fata de aceasta situatie, BPN al PNL adopta urmatoarea pozitie:

1. Solicitam Guvernului organizarea in regim de urgenta a alegerilor partiale in toate circumscriptiile care au depasit termenul legal de 90 de zile, dupa vacantarea functiilor publice alese.
2. PNL isi rezerva dreptul de a actiona Guvernul in justitie, daca aceasta cerinta va ramane fara un raspuns adecvat, adica intrarea in legalitate si organizarea alegerilor partiale. Guvernul are la dispozitie o saptamana pentru a lua masurile necesare.
3. Facem apel la societatea civila pentru a se alatura demersului nostru legitim de a respecta legea si de a organiza aceste alegeri.
4. PNL va initia o campanie publica de informare cu privire la acest nou abuz marca Victor Ponta.
5. PNL va cere in urmatoarea sedinta a Comisiei parlamentare pentru legile electorale ca primul punct pe ordinea de zi a modificarilor legislative sa fie reglementarea votului prin corespondenta. PNL nu va vota nicio lege in acest domeniu, daca votul prin corespondenta nu va fi inclus in proiect”.

Sursa foto: pnl.ro