BPN al PSD: Liderii social-democrati au decis organizarea unei SESIUNI EXTRAORDINARE a PARLAMENTULUI. UPDATE

Conducerea Partidului Social Democrat (PSD) s-a reunit, luni dimineata, pentru o sedinta a Biroului Politic National (BPN), prezidata, in premiera, de interimarul LIVIU DRAGNEA.

UPDATE 13.00: Liderii centrali ai PSD, alaturi de premierul Victor Ponta, au decis, luni, organizarea la finalul lunii august a unei SESIUNI EXTRAORDINARE a PARLAMENTULUI pentru REEXAMINAREA CODULUI FISCAL, spun surse social-democrate.

SESIUNEA EXTRAORDINARA va avea loc pe 24 august la Senat si pe 26 august la Camera Deputatilor, au decis liderii PSD.

UPDATE 11.25:  LIVIU DRAGNEA prezinta in sedinta BPN al PSD un plan politic. PLANUL de REVITALIZARE gandit de presedintele interimar al PSD:

1. Posibile discutii cu Klaus Iohannis pentru deblocarea proiectelor privind descentralizarea si regionalizarea.

2. Un noua strategie de comunicare a partidului, axata pe “relatia dintre centru si judete”. Este vorba despre spargerea monopolului pe comunicare pe care il detine echipa guvernamentala in PSD.

3. Atragerea din teritoriu a unui set de propuneri de modificare a legilor care vizeaza administratia publica locala, de acest aspect urmand sa se ocupe vicepresedintii Marian Oprisan si Robert Negoita.

4. Departamentele Consiliului National al partidului vor functiona ca un laborator de idei cand partidul e la guvernare si ca un Guvern din umbra cand partidul e in Opozitie.

5. O noua garnitura la sefia TSD.

6. Pentru relatia cu ambasadele va fi ‘valorizat’ Valeriu Zgonea.

7. Pregatirea partidului pentru Congresul PSD din noiembrie, in care noul presedinte al partidului va fi votat, in premiera, de catre toti membrii social-democrati.

8. Un calendar precis privind desemnarea candidatilor la alegerile locale si inceperea campaniei electorale.

UPDATE 11.15: La sedinta BPN al PSD s-a prezentat si vicepremierul GABRIEL OPREA.  “Respect decizia PSD, care i-a acordat votului LIVIU DRAGNEA. Asa cum a spus si LIVIU DRAGNEA, suntem prieteni, putem bea si vin rece si ceaiuri fierbinti. Important e ca coalitia sa continue, sa avem o guvernare cat mai buna. Merg acum la sedinta BPN a PSD si sunt convins ca aceasta coalitie de guvernare este din ce in ce mai puternica”, a spus OPREA inainte de intrarea in sediul PSD.

UPDATE 11.10: Premierul VICTOR PONTA nu se poate abtine sa nu-l jigneasca pe presedintele KLAUS IOHANNIS.  “Cum sa nu raspund la telefon? Eu, cand ma suna presedintele Romaniei, domnul DAN MIHALACHE, sigur ca nu raspund. Cand ma suna presedintele pe hartie, domnul KLAUS IOHANNIS, raspund”, le-a spus VICTOR PONTA jurnalistilor, luni, naintea sedintei BPN al PSD.

LIVIU DRAGNEA le-a solicitata ministrului Finantelor Publice EUGEN TEODOROVICI si premierului VICTOR PONTA sa vina sa prezinte partidului RECTIFICAREA BUGETARA pe care vor sa o adopte in sedinta de Guvern din aceasta saptamana.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a fost DAT DE GOL de ROVANA PLUMB. Ce functie are premierul in partid? 

Dupa ce TEODOROVICI si PONTA vor da raportul in fata PSD, conducerea intregii coalitii este asteptata sa se reuneasca la sediul social-democratilor, incepand cu ora 13.00, potrivit unor surse din PSD citate de Realitatea Tv.

Temele care vor fi abordate in sedinta de coalitie sunt: RECTIFICAREA BUGETARA, CODUL FISCAL si ordonanta pentru MAJORAREA SALARIILOR DEMNITARILOR.

Sursa foto: realitatea