BPN al PSD: VICTOR PONTA a dezvaluit principalul obiectiv al grupului parlamentar social democrat

VICTOR PONTA

Presedintele PSD VICTOR PONTA, a declarat, luni, la sedinta BPN a partidului, ca pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare trebuie finalizat pachetul legislativ privind ACHIZITIILE PUBLICE.

“Azi discutam despre activitatea parlamentara, despre modul in care in aceasta sesiune parlamentara trimitem catre colegii din Parlament Codul Fiscal, Codul de procedura fiscala, Legea redeventelor. Domnul Teodorovici sa ne asigure ca finalizam pana la sfarsitul sesiunii si noul pachet legislativ privind ACHIZITIILE PUBLICE, in asa fel incat sa punem in aplicare tot programul cu care am candidat in 2012”, a spus VICTOR PONTA, in sedinta BPN al PSD.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Eu nu vreau un GUVERN al PNL sau al lui KLAUS IOHANNIS, ca nu a venit cu el de ACASA 

CORUPTIA si FRAUDELE din ACHIZITIILE PUBLICE raman o problema in Romania, in timp ce incertitudinile legislative provoaca ineficienta atat in sectorul public, cat si in cel privat, se arata in Raportul de tara pe 2015 al Comisiei Europene (CE).

Dificultatile din sistemul ACHIZITIILOR PUBLICE sunt determinate de o combinatie de mai multi factori, intre care lipsa de stabilitate si fragmentarea cadrului legislativ, verificarile deficitare din sistemul institutional, calitatea concurentei in achizitiile publice si capacitatea administrativa a cumparatorilor din sistemul public, inclusiv capacitatea si competenta personalului care se ocupa de procedurile de achizitii publice, atat la nivel national cat si local.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: NU POT sa raman in functie cu un DOSAR PENAL pe numele meu 

Adoptarea strategiei pentru ACHIZITII PUBLICE este asteptata sa aiba loc in acest an. “Tratarea problemei coruptiei si a fraudelor inACHIZITIILE PUBLICE  ramane o provocare”, se arata in raport. ”Vom avea in vedere toate modificarile la statut, pregatirea procedurii de vot, ateliere si tot ceea ce avem noi de facut vineri si sambata, la Consiliul National din 21-22 martie”, a mai declarat VICTOR PONTA.

La inceputul sedintei, VICTOR PONTA a tinut sa-i transmita un mesaj de ”La multi ani!” presedintelui de onoare al PSD, ION ILIESCU, chiar daca ziua acestuia este, marti, 3 martie.

Sursa foto: adevarul.ro