BPN PNL.VOTUL PRIN CORESPONDENTA trebuie sa fie adoptat pana la 1 noiembrie. Declaratii GORGHIU, BLAGA. UPDATE

UPDATE 15.25 BPN PNL. GORGHIU: Am VOTAT IN UNANIMITATE pentru respingerea Ordonantei privind SALARIILE DEMNITARILOR

UPDATE 14.35 BPN PNL. BLAGA: Am decis sa nu mai depunem ALTE AMENDAMENTE la CODUL FISCAL

UPDATE 14.10  PNL cere partidelor parlamentare sa dea dovada de responsabilitate si PANA LA 1 NOIEMBRIE LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA sa fie adoptata de Parlament.

“In unanimitate am votat o rezolutie prin care solicitam tuturor partidelor parlamentare sa-si EXPRIME PUBLIC SI PRIN VOT pozitia fata de aceasta lege. (…) Este nevoie de un vot in Parlament pana la 1 noiembrie”, a anuntat Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa, dupa reuniunile liberalilor de la Gura Humorului.

Ea a precizat ca proiectul tine de sanatatea democratiei in Romania si a fost adus la cunostinta tuturor ambasadelor. De asemenea, Gorghiu a aratat ca proiectul PNL privind votul prin corespondenta este unul perfectibil.

“Partidul National Liberal face un apel ultimativ catre toate partidele parlamentare sa dea dovada de RESPONSABILITATE FATA DE ROMANII DIN DIASPORA si sa se voteze, in aceasta sesiune parlamentara, LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA. Actul normativ trebuie sa fie adoptat de Parlament pana la 1 noiembrie, astfel incat Romania sa-l poata aplica cu succes la alegerile parlamentare din 2016”, se arata in rezolutia adoptata, sambata, de Biroul Politic National al PNL.

PNL considera ca Legea votului prin corespondenta reprezinta “atat o DATORIE A INTREGII CLASE POLITICE fata de milioanele de compatrioti care locuiesc si lucreaza in strainatate, cat si un DREPT de care acesti romani sunt in continuare privati”, context in care solicita tuturor partidelor parlamentare sa isi exprime public pozitia fata de necesitatea adoptarii in regim de urgenta a acestui act normativ.

Liberalii amintesc ca au depus in martie un proiect cu privire la votul prin corespondenta, aratand ca acesta este agreat cu asociatiile romanilor din strainatate si Autoritatea Electorala Permanenta. Ei acuza PSD si pe premierul VICTOR PONTA ca s-au opus permanent, in Parlament, adoptarii cu celeritate a proiectului de lege privind votul prin corespondenta, blocand dezbaterile.

 

STIRE INITIALA

Liberalii s-au reunit sambata in Biroul Politic National (BPN) pentru a discuta despre pozitia fata de CODUL FISCAL, LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA, Ordonanta INDEMNIZATIILOR PENTRU DEMNITARI, dar si despre prioritatile legislative ale noii sesiuni parlamentare, situatia candidatilor la ALEGERILE LOCALE si ATRIBUTIILE VICEPRESEDINTILOR REGIONALI, relateaza Agerpres.

“Aceasta este o reuniune importanta a PNL, pentru ca intram in ultima sesiune a anului 2015 inainte de ANUL ELECTORAL 2016. O sa discutam despre prioritati legislative, pentru ca am adoptat demult programul de guvernare, dar o sa discutam si despre stadiul pregatirii noastre, avem mult de lucru pentru a ne prezenta asa cum se cuvine in prima batalie electorala — LOCALELE —, care stiti cat este de importanta pentru indeplinirea pozitiilor inaintea marii batalii pentru generalele din 2016 “, a spus copresedintele PNL VASILE BLAGA, in debutul BPN, care are loc la Casa de Cultura din Gura Humorului.

CITESTE SI: CEZAR PREDA (PNL): ROMANIA TREBUIE SA FIE SOLIDARA CU ORICE DECIZIE UE IN CRIZA IMIGRANTILOR

El a precizat ca BPN va discuta despre pozitia PNL fata de PRINCIPALELE TEME POLITICE, prioritatile legislative, stadiul depunerii candidaturilor si prezentarea regulamentelor privind candidatii la locale, urmand sa se voteze ATRIBUTIILE VICEPRESEDINTILOR REGIONALI.

“Vicepresedintii regionali vor urmari respectarea la sange, si as vrea sa le intre tuturor in cap, a deciziilor Consiliului National de la Pitesti, pentru ca deciziile de acolo nu sunt facultative nici pentru mine, nici pentru colega mea, nici pentru dumneavoastra”, a afirmat Blaga.

Liberalii se vor reuni dupa BPN in grupurile parlamentare. La finalul reuniunilor va avea loc o conferinta de presa.

Sursa foto: pnl