Brad Pitt a împlinit 60 de ani! Câteva lucruri neştiute despre superstarul american

Brad Pitt, câştigător al Oscarului, pentru rolul din ”Once Upon a Time in Hollywood” (2020) şi al titlului “Sexiest Man Alive” acordat de revista People, în anii 1995 şi 2000, a împlinit, luni, 60 de ani.

William Bradley Pitt s-a născut pe 18 decembrie 1963 în Shawnee, Oklahoma. El este cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei lui Bill Pitt, proprietarul unei companii de transport, şi Jane Pitt, consilier şcolar.

Brad Pitt a vrut să lucreze în domeniul publicitar, studiind jurnalismul la Universitatea din Missouri, scrie www.biography.com. In timpul facultatii, Brad a renunţat la studii si s-a mutat la Los Angeles unde s-a înscris la un curs de actorie, şi-a asigurat un agent şi un loc de muncă în industria filmului.

Iata cateva lucruri mai putin cunoscute despre superstarul american care a implinit, astazi, varsta de 60 de ani.

Cele două filme la care a plâns

“How to Train Your Dragon” și  “Life as a House” sunt filmele care l-au emoționat pe Brad Pitt. El a povestit pentru W că s-a îmbolnăvit în timpul unei excursii în Cabo și a plâns în timp ce privea filmul lui Kevin Kline, “Life as a House”: Nu știu dacă aș reacționa în același mod, dar în cea de-a 27-a oră de pură suferință, acest film m-a zdrobit”

Brad Pitt s-a oferit voluntar să-și distrugă dinții înainte de a filma „Fight Club”

Actorul american l-a interpretat pe Tyler Durden în pelicula din 1999. „Brad este dispus să dea totul pentru un personaj”, a declarat reprezentanta sa, Cindy Guagenti, pentru Entertainment Weekly, în 1998. „Majoritatea oamenilor urăsc să meargă la dentist”. După ce a terminat filmul, s-a întors la stomatolog pentru a-și repara dinții pe care și i-a ciobit.

Îi place mai mult să stea în spatele camerei

„Aș prefera mai degrabă să stau în spatele camerei decât în fața ei”, i-a spus Pitt regizorului Guy Ritchie în timpul unei conversații din 2012 pentru Interview. Pitt are și propria companie de producție, Plan B Entertainment (care a fost fondată în noiembrie 2001 împreună cu Jennifer Aniston). Firma a produs câteva dintre filmele actorului, inclusiv „The Departed”, „Moneyball”, „World War Z” și „12 Years a Slave”.

De ce mânâncă mereu în filme

Pitt a declarat că mănâncă adesea în filmele în care apare pentru că îi place să rămână ocupat. „Îmi place să fiu ocupat, sunt un degustător din fire”, a spus el în timpul unui interviu din 2019 cu JOE. În ceea ce privește lungmetrajele „Ocean’s”, Pitt a explicat că mâncatul are sens pentru personajul său, Rusty Ryan. “Era mereu pe fugă, mereu în mișcare, m-am gândit că nu va putea niciodată să stea jos și să ia o masă potrivită. Așa că a trebuit întotdeauna să mănânce ceva pe fugă”.

Are licență de pilot

Are licență de pilot și a recunoscut că fosta sa soție Angelina Jolie „este de vină”. „Ea m-a băgat în asta. Are cu siguranță mai multă experiență”, a spus el revistei Rolling Stone în 2008. „Da, e super tare”.

Dansatoarele de striptease i-au schimbat viața

Brad a mărturisit că „stripteuzele i-au schimbat viața” și au ajutat la deschiderea drumului către cariera sa de actor. Înainte de a ajunge celebru la Hollywood, el a avut câteva slujbe aleatorii. A stat cu orele îmbrăcat într-un costum de pui pentru lanțul de fast-food El Pollo Loco, dar a fost și șofer pentru dansatoarele de striptease.

„Jobul meu era să le conduc la petreceri ale burlacilor și alte lucruri”, a recunoscut el în timpul unui interviu pentru Newsweek. „Nu a fost o atmosferă sănătoasă…De fapt, noutatea a dispărut foarte repede și totul a devenit foarte, foarte deprimant”. Pitt a continuat spunând că una dintre fete mergea la un curs de actorie predat de Roy London și a decis să vadă ce ar putea învăța și el dacă ar merge acolo. „A fost un moment cu adevărat important pentru mine, în ceea ce privește direcția în lumea filmului”, a adăugat el.

Filmul preferat în care a jucat este și cel mai slab

“Pot să mă gândesc la multe, dar filmul meu preferat este chiar cel care a mers cel mai prost la box office dintre toate în care am jucat: ‘The Assassination of Jesse James'”, a declarat el pentru GQ în mai 2017. Pelicula în care Pitt a jucat și pe care a și produs-o a fost lansată în 2007 și a obținut $4 milioane la box office.

Lista cu filme preferate

“Saturday Night Fever” este unul dintre filmele sale preferate. “Mi-a plăcut când eram copil”, a spus el pentru NPR despre producția din 1977 în care a jucat John Travolta. “Nu îmi venea să cred că oamenii vorbeau așa. Era o cultură cu totul nouă pe care nu o înțelegeam. M-am furișat în ea. A fost un film cu rating R. Așa că ocupă un loc special.” Alte favorite ale sale: „One Flew Over the Cuckoo’s Nest” și „Dr. Strangelove”.

Sursa traducere si adaptare: filmnow.ro