BRAILA: Soferul turc care a ucis trei copii si a ranit 27 de oameni, a fugit din tara

Soferul turc, vinovat de moartea a trei copii si de ranirea a altor 27 de persoane intr-un accident produs la Braila, a fugit din tara imediat ce a avut ocazia, informeaza Romania TV. 

Acesta a fost lasat in liberate de judecatorii din Braila chiar daca reprezentantii acuzarii au sustinut ca locul sau este dupa gratii. Acum, procurorii din Braila au dispus arestarea in lipsa a soferului turc.

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Braila a admis, marti, contestatia Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, a desfiintat decizia primei instantei si a dispus “arestarea preventiva a inculpatului Sevinc Cemil, pe o durata de 30 de zile de la data prinderii si incarcerarii.

CITESTE SI: BRAILA: Soferul turc ce a provocat ACCIDENTUL de autocar in care au MURIT 3 persoane a fost RETINUT

“Modul subiectiv in care au fost inlaturate probele administrate in mod temeinic pana in prezent, si au fost admise, din punctul nostru de vedere in mod subiectiv apararile inculpatului – care sunt in contradictie evidenta cu realitatea faptei intamplate – a indus in constiinta profesionala a institutiilor statului (politie, parchet) un sentiment de profunda dezamagire (fara a se intelege imixtiunea in competentele fiecarei institutii care concura la infaptuirea actului de justitie). Ne exprimam, totodata, deplina satisfactie pentru decizia corecta, bazata pe lege, a judecatorului de drepturi si judecati de la Tribunalul Braila, de luare a masurii preventive a arestarii fata de inculpat”, a declarat, pentru cotidianul „Obiectiv – Vocea Brailei”, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea.

CITESTE SI: Turcul care a provocat ACCIDENTUL de autocar din judetul Braila va fi cercetat in LIBERTATE

In autocarul condus de soferul turc, se aflau 36 de cetateni moldoveni si urcainieni care mergeau de la Istambul spre Chisinau. Accidentul a avut loc pe soseaua care face legatura intre Braila si Galati din cauza faptului ca soferul nu a adaptat viteza la conditiile meteo, ignorand ploaia abundenta.

Desi a fost arestat preventiv, soferul a fost eliberat la scurt timp deoarece procurorii au spus ca nu reprezinta un pericol public si ca nu poate influenta in niciun fel martorii.

Dupa ce s-a vazut liber, turcul a plecat din tara fara sa fie impiedicat de cineva.

Sursa foto romaniatv